Vad vill jag göra med mitt liv?

I februari 2018 brast min makes kroppspulsåder och det var mycket nära att jag där och då förlorade mannen i mitt liv. Efter det följde ett år och månader som jag inte hade planerat för, räknat med eller kunnat föreställa mig.

Idag är vi skilda.

Jag stod plötsligt utan drömmar och visioner. Efter att ha jobbat hårt sen hösten 1999 för att vara chef över mitt liv hade jag förankrat mig i en urkraft som hjälpte mig att hantera de värsta passagerna. Men nu stod jag inför att ha ett tomt blad, inom mig, att fylla. Vem var jag och vad ville jag nu?

I torsdags föreläste jag för första gången om hur jag gjorde när livet hände. Det är betydelsefullt på så många plan att få berätta hela sanningen. Det är helande. Jag bär något med mig från premiären av föreläsningen som jag inte visste att jag hade förrän där och då. Vad det är ger mig energi att låta nya drömmar och visioner komma till mig.

Efter föreläsningen ledde jag en workshop med kapitel ur min bok “Inre ledarskapets A och O” och deltagarna själva som verktyg. En interaktiv workshop som fick oanade resultat.

Ingenting är meningslöst.

Är titeln på ett av kapitlen i boken. Och det är vad jag jobbar med idag – att hjälpa människor hitta sin mening. Meningen med det som händer i deras liv. Deras drivkrafter, varför dom gör det dom gör. Vad som ger dom mål och mening i vardagen. Och ur det ta fram och konkretisera riktningen i livsuppdraget – det som dom här på jorden för.

Det kan låta abstrakt. Men i själva verket är det ett mycket jordnära och handlingskraftigt arbete som investeras för att människan ska göra jobbet, fungera som bäst och därmed må bra. Full av livskraft och medvetenhet om vem hon är och vad hon vill. Innerst inne.

En sådan övertygelse och förankring sviker aldrig.

Den finns med oss i bra och svåra stunder. Som ett inre ledarskap ur själens plan med livet. Som ger oss kraft att hantera det som sker. Som hjälper oss att ta beslut, välja rätt och välja bort. För att vi hela tiden ska gå i rätt riktning med våra liv. Rätt riktning är individuellt. Det finns inga mallar för det. Det finns bara en grundenergi i var och en som kan tas fram och stärkas när vi stannar upp och skalar av det vi behöver släppa taget om.

Ibland behöver vi titta bakåt för att förstå hur vi kom hit och vad vi ska lära oss av våra livserfarenheter. Ibland behöver vi inventera vår nuvarande livssituation för att klarlägga vad som ger och tar energi. Ibland behöver vi titta framåt, drömma och skapa visioner, och planera, för att veta vart vi ska. För att sen koka ner helheten i en konkret handlingsplan. I vilken ordning och med vilken fart är individuellt men vi behöver göra alla delarna sammanhängande för att få ett gediget genomarbetat resultat.

Till dig som läser detta inlägg:

Har jag slumpvis slagit upp ett kapitel i min bok och ger dig det här:

Konsekvenser
Sambandet mellan orsak och verkan

Det du gör idag syns och märks i din framtid. Det som hände då är det du hanterar och lever med idag.

Nysta upp ditt förflutna, hitta den röda tråden och ta ansvar för dina inre fnurror för att räta ut den väg du är ämnad att slå in på framåt.

Var noga med att förankra dina val och beslut i det som du går och står för, redo att ta konsekvenserna, bra som mindre bra. Tänk efter före och planera i process för att få ringar på vattnet ur en brunn som ska bevattna många människor och fler områden i livet.

Ta ansvar för att dina val fylls av din existentiella drivkraft.


Sätt dig en stund och andas på detta kapitel. Bara sitt där och låt orden skvalpa runt i ditt inre för att låta det komma till dig; vad det berör i dig; vad det betyder för dig.

Varje människa är en unik sammansättning av själens energi, känslor, tankar och mönster som tar hand om det vi tar in utifrån. Din sanning, dina svar och din väg i livet finns inom dig. I din kärna. Därför är det bra att låta orden sjunka in.

När livet händer” heter min föreläsning – en berättelse om min personliga resa från rädsla och svek till kärlek och tacksamhet som jag håller för dom som vill. Den 2 oktober det ett öppet arrangemang på Mari Care Hälscentrum i Farsta. Nästa gång kan det vara ditt, eller någon annans, gäng av privatpersoner eller nätverkskollegor som har bokat in mig hos er/sig.

Mer om det kan du läsa här >

Ps. Fotot överst i detta inlägg är från vår första sommar tillsammans. 2007. Älskar den bilden. <3

2 reaktioner på “Vad vill jag göra med mitt liv?

 1. Hej Aryel , har läst de flesta av dina inlägg om det som du går igenom i ditt liv, vilken kraft o styrka att dela allt detta med andra människor! Jag är full av beundran, för den styrkan som du trots allt äger.

  Önskar dig all lycka
  Dragica P

  1. Tusen tack Dragica! Vad glad jag är för dina ord! Tack för att du följer och läser. Att dela med mig är mitt sätt att bidra <3
   Varma hälsningar
   Aryel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *