Livsuppdrag

Tankeställare – att sadla om

Första gången jag “klev ur pumpsen” för att sadla om och lämnade receptionistjobbet för en annan yrkesbana var efter att ha blivit mamma första gången. Butiken “Galne Gunnar” hade sina anställningsintervjuer på hotellet där jag jobbade och jag erbjöds en tjänst på stående fot. Som på ett bananskal gled jag in i bekväma skor och GG´s karaktäristiska “uniform” – en brandgul storskjorta. Jäklar vad jag galgade kläder inför öppningen på det nya köpcentrat!

Att vara på väg från något, eller TILL något

Andra gången jag lämnade ett receptionsjobb var för att flytta till kärleken och starta eget inom personlig utveckling med själen i livet och existentiellt ledarskap som kärnverksamhet. Året var 2007 och jag hade varit tillbaka i hotell- och konferensbranschen i 1 år efter mer än 15 år i annan bransch, omsadling av liv och hitta mitt kall som vägledare för människor i behov av mer energi och livsstilsförändring.

Receptionsjobbet, hotell- och konferensvärlden var lätt att falla tillbaka på när ett stort vägskäl i livet 2018 ställde mig på bar backe och tvingade mig att göra en nystart på alla plan. Jag vände kris och sorg till möjligheter och en ny djupare kärlek till livet.

Så kom pandemin. Existentiella frågor som jag arbetat flitigt med sen 1999 ställdes på sin spets. Omständigheter ledde mig ut i en längre tids arbetslöshet än jag tidigare varit med om.

Att vara arbetssökande är ett heltidsjobb så vem har tid att arbeta?? 😉

Med receptionisten i ryggraden började jag söka jobb inom branschen ännu en gång. Full av tillit och vilandes i att jag vet vad jag kan och att jag är en jäkel på service.

“Ska det vara en Rolls Royce eller vill du ha en gammal Saab i ditt team?!”

Jag har liknat mig och min servicenivå med en Rolls Royce – men började efter ett tag se mig mer som den där gamla Saaben, trogen och mogen.

Att ålder inte SKA eller får spela roll betyder inte att den inte gör det. När jag inte fick ett sökt receptionsjobb för flera år sen och frågade vad jag föll på var svaret: “Du är för gammal helt enkelt”. Jag var 44 år. Om några månader blir jag 58 år. Och jag har kapitulerat inför att jag är för gammal för vissa tjänster. Eller “för dyr” som gärna följer i kölvattnet av många års erfarenhet, kunskap och kompetens.

Mogen att inse när jag är färdig med något.

Sen jag började söka jobb igen har jag tänkt och känt att jag vill ha ett “brödjobb”. Jag behöver försörja mig. Och jag vill att det ska ge mig möjligheten att kunna göra mer av det jag drömmer om och det som är mitt själsliga kall.

Jag har inget behov av att “göra karriär” eller avancera. Jag blir faktiskt helt slut när jag läser platsannons efter platsannons med frågan: “Är det här din nästa utmaning?” – Nej. Förmodligen inte. Men jag har mycket kvar att ge. Speciellt av min erfarenhet, livskunskap och det jag har mellan öronen. Jag vill helt enkelt göra nytta – med det jag kan bäst. Och tjäna mina medmänniskor.

Men vem vill anställa någon som “bara vill ha ett jobb”?

Där går ekvationen Utmaning – Karriär – Ålder – Erfarenhet – Resursslöseri – inte ihop.

Om jag inte är “hungrig” på vidareutveckling och avancemang tycks jag chanslös. När jag söker ett jobb som inte har de kraven och villkoren får jag veta att jag är överkvalificerad. Om jag inte får/tar ett jobb som stämmer med den jag är, min egentliga kapacitet, min värdegrund och mitt behov av ett fungerande ledarskap tappar jag energi och kör slut på mig själv.

Jag är för gammal, och klok 🙂 , för att ödsla en minut till på att försöka passa in i något som inte är jag.

OCH jag är klar för att lägga självbilden som receptionist bakom mig och istället fokusera på mina egenskaper – det jag är bäst på – och i vilka sammanhang jag kan använda dem. Hur de kan göra nytta och komma till sin rätt.

Så jag sadlar om.

Kanske tillfälligt. Kanske för resten av mitt yrkesverksamma liv.

Det absolut viktigaste är att jag gör något med mitt liv. På riktigt. Idag är försörjningen en del i det stora hela som ger möjligheten att förverkliga det jag innerst inne vill göra.

Stå mina medmänniskor till tjänst.

Och det kan göras på många olika sätt i många olika former. 😉

Är du nyfiken på mitt CV hittar du det här >

Jag connectar gärna på LinkedIn >