Kundservice

Aldrig trodde jag väl att jag skulle sadla om…

Jo, jag ska sadla om och jag vill börja med att ge lite bakgrund och belysa mina drivkrafter. Det jag alltid vill göra, hela tiden, innerst inne, parallellt med vilken försörjning jag än har, är att fortsätta jobba med människor som vill anlita mig för mer energi, meningsfullhet och själ i livet. Efter ett avgörande vägskäl 2018 som påverkade mig på alla plan, inte minst ekonomiskt, hade jag inte tillräckligt med försörjning via min egen verksamhet utan var kombinatör (anställd + egen) fram tills när pandemin slog till. Så jag pausade mitt eget för att överleva eftersom man inte kan kombinera eget och a-kassa, inte ens i pandemi-tider.

Och OJ vad jag har funderat på det här med försörjning, brödjobb, “bread and butter” parallellt med tankar om vad jag kan, vill och är ämnad att göra. Att fortsätta jobba som receptionist och i hotellbranschen var till en början självklart. Men någonstans gnagde insikten om att jag är färdig med det. Även om jag älskar att serva människor och stå till tjänst…

För det gör jag verkligen. Och man kan ju faktiskt stå människor till tjänst på många olika sätt. Så jag backade in i mig själv och utforskade vad det är jag egentligen är bra på;

Var i servicearbetet hittar jag min själ?

Det är i mötet med människor. Att prata med dem. Skoja med dem. Ge dem energi och en positiv upplevelse. Det är också att representera företaget jag jobbar för med en inställning som bär fram dess vision och värdegrund på ett proffsigt sätt. För det krävs att min egen värdegrund, mitt synsätt på vad service är, stämmer med företagets syn- och arbetssätt samt värdegrund.

Vad gillar jag att göra som jag fortsätter att göra oavsett om jag får betalt för det eller inte?

Något jag gör varje dag. – Jag gillar att gå. Promenera. Vandra. Kan jag ha användning av det i mitt jobb?


Sammanfattningsvis
Jag “pulserar” när jag får prata med folk och sprida god energi.
Min känsla för det där med SERVICE kommer inifrån.
Jag gillar att promenera.


Att göra det oväntade, att tänka utanför boxen, kan utmana omgivningen

När jag har berättat för vänner och bekanta vad jag ska jobba med har en del höjt på ögonbrynen och undrat om jag verkligen har tänkt klart… medan andra har reagerat med ett mer öppet sinne och sett hur jag ser det som en möjlighet att göra något annat och ändå vara i serviceandan.

Jag ska jobba för ett företag som agerar underleverantör till uppdragsgivaren – så det blir ett intressant uppdrag att representera båda och leverera service på absolut bästa sätt. För det är vad det handlar om för uppdragsgivaren; service, hellre fria än fälla, göra ett gott och samhällsviktigt arbete, se till att utryckningsfordon alltid kommer fram om olyckan skulle vara framme, och möta människor med gott humör och påbud snarare än förbud.

Jag får vara utomhus och promenera mycket. Vid havet eftersom arbetsplatserna till stor del är riktiga västkustpärlor. Jag får möta människor och prata med dem, skoja med dem, och sprida god energi så mycket det bara går!

Jag ska jobba som parkeringsvakt. Lapplisa med ett leende till er tjänst! Jag vill skriva lappar med med smileys på! (vet inte om jag får det… har inte gått utbildningen än 😉 )

Att sadla om kan vara det bästa jag gjort på länge – näst efter att sadla om liv som jag gjorde 1999.

/Aryel

Vill du läsa mer om mitt jobbsökande kan du göra det här >

Connecta gärna med mig på LinkedIn >

Kommentera