10 juni, 2022

Pengar är inte allt

– Hm. ”Pengar är inte allt”?
Knepig relation hon har till dem. De som egentligen gör det möjligt för henna att andas fullt ut. Hm. Igen. Jag får nog ge henne en liten knuff…


– Vår VD kommer att stanna på det här mötet så länge hon mäktar med. Det var ordförande i hennes Advisory Board som myndigt deklarerade hur hon förväntades hantera den stundande utmaningen. Pratet om pengar, omsättning, lönsamhet och nödvändigheten av att göra affärer i hennes verksamhet.

Vad ville hon satsa på?

Ordförandes deklarerande väckte hennes envisa jävlar anamma. Fan heller att hon skulle vika undan! Även om hon – enligt honom, hennes mentor sen gammalt – hade förmågan att ”göra känslor av allt”…


Nåja. Vad är väl en bal på slottet?
Skam den som ger sig. Jag får helt enkelt tanka henne med kraft inifrån och ut.


Hon kände sig plötsligt mer närvarande, jordad och sig själv än på mycket länge.

Hon ville vara med hela vägen, på riktigt. Det var inte bara hennes business som stod på agendan. Det var egentligen hela hennes liv.

Varumärket och målgrupp vändes och vreds på i omgångar. Vilken riktning ville hon gå på? Vad var hållbart, tryggaste och rimligaste vägen till stabil ekonomi i företaget? Och för henne själv.

– Hur mycket vill du kunna ta ut i lön? Nu var hon i skarpt läge med att skapa mål och handlingsplan. Frågan väckte känslor av otillräcklighet, skuld och skam. Som att hon inte var värd att tjäna pengar på sitt företag.

Pengar är inte allt

Pengar är inte allt!

Någon del av henne ville ropa ut att hennes drivkraft fanns i något annat, djupare mer subtilt och förmodligen flummigt. Sådär så att det inte gick att konkretisera och ta på. Men hon höll huvudet kallt och valde att fokusera på sitt sunda förnuft.


Bra där! Fasiken. Hon är ju riktigt skärpt när hon väl lägger manken till.
Kolla bara alla känslor och tankar som bubblar i henne och hur hon galant låter dem finnas där utan att gå in i dem. Wow. Jag måste erkänna mig lite stolt!


Hon bara satt där.

Nästintill utmattad samtidigt som euforisk. Mötet hade gjort intryck och avtryck i henne på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig. Vilket bra beslut att anlita en Advisory Board och konfrontera sig själv, företagsekonomin och bolagets framtid.

Planen var lagd. Investeringar styrdes i en riktning för att bygga varumärke och koncept för den målgrupp som hon ville tala till och jobba med. Arbetet i process över tid påbörjades och hon tycktes följa stegen i planen så konkret och praktiskt att det borde ge snabba resultat.

Men något var fel.

Eller i obalans. Något fundamentalt som hindrade henne från att gå ”all in”…

Sällan anade hon vad livet skulle komma att kräva av henne.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.