11 juni, 2022

Pengar ÄR allt?!

Hon tomglodde på kontoutdraget och stirrade den nakna sanningen, verkligheten, i vitögat. Just där och då tänkte hon att pengar ÄR allt.

Hennes ekonomiska trygghet har raserats över en natt. Men det är först mycket långt senare hon kommer att inse faran i att göra sig beroende av en annan människa; emotionellt, mentalt, fysiskt praktiskt och ekonomiskt….

– ”Varför har jag inte gjort det här tidigare?” är frågan som skjuter upp ur insikten som faller på plats långt efter livskrisen. Krisen som tvingade henne att se sig själv bostadslös, utan försörjning och sviken av sin livspartner. Naken och hudlös i en känslomässig virvel av självförakt, vämjelse, panikrädsla och ändå med en rak rygg, envishet och inre styrka. Hon skulle fan visa sig själv och världen!

Hon börjar inse att tanken om att pengar är allt omformas till att de är förutsättningen för att bygga et nytt liv från grunden.


Tänk vilken resa, va!?
Du och jag mot världen
. Ha! Att du skulle behöva en sådan redig käftsmäll för att släppa taget om dina gamla övertygelser! Jisses. Det tog en del på livsenergin hörredu. Att kämpa så.

Att inse och förstå var du gick vilse. Men nu vet du. Nu känner du. Vilja och styrkan i att vara din egen i företaget livet. Det är dags nu att vara den ledare för livets verksamhet du är ämnad att vara. För det behöver du vara fri, oberoende och självständig. Och för det behövs pengar.

Det är en konst att var människa, med allt vad det innebär.

/Själe
nKommentar till Pengar ÄR allt.

Det var först när jag förlorade allt som jag insåg att jag hade allt och inget att förlora. Som att jag fick uppleva ”98:an” i egen regi.

”98:an” är en förklaringsmodell inom energiterapin som belyser vad som är existentiellt viktigt för balans. Det vanligaste är att vi till 98 % hänger upp vår balans, vårt mående och vår förmåga att hantera livet på alla delar utanför oss själva; jobb, pengar, relationer osv. Vilket betyder att jaget, livskraften och vår egentliga energi bara får 2 % av vår uppmärksamhet. Konsten är att vända på det.

Inte så att vi ”skiter i” det vi behöver ta ansvar för i livets alla delar men att vi landar i vår kärna. Att vi gör oss kraftfulla och i balans ur vår mittpunkt, så hanterar vi det som händer oss utan att tappa fotfästet.

Pengar är allt

För vad finns kvar när och om vi ”förlorar allt”?

Medvetenheten om hur viktigt det är att stå i sig själv hjälpte mig att hantera upplevelsen av att förlora allt utan att förlora mig själv. Även om jag stundtals rev mitt hår visste jag att det som hände mig nu skulle ge mig mitt sen. På ett nytt sätt.

Så länge jag känner, tänker och andas lever jag. Så länge jag lever har jag kraften att göra det som behövs.


Pengar är allt
Jag höll två föreläsningar om ”När livet händer” och jag delar gärna med mig av mina insikter om det kan hjälpa andra människor hitta sin kraft och balans när livet kräver det. / Aryel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.