#närlivethänder

Jag satt i anhörigrummet på Thoraxintensiven i Lund och väntade. Inne i en av salarna låg min man och återkom sakta till livet efter en 7 timmar lång operation av kroppspulsådern. Han hade överlevt men än var inte faran över.

Jag började informera och uppdatera hans nätverk av kunder, kollegor och vänner via social media, för att nå ut till så många som möjligt samtidigt. Samtidigt som jag var orolig för hans liv höll jag huvudet kallt. Livet, och döden, kom så nära och min personliga situation samlade jag i hashtaggen “när livet händer”.

Där och då hade jag inte aning om att det drygt ett år senare skulle komma att bli titeln på min föreläsning.

För jävlar vad livet hände!

Bodde på patienthotellet där jag skrev dessa ord:

God morgon. Dessa fötter bär mig vart jag än ber dem. Ibland är de precis som jag trötta och slitna men sen inser vi vikten av att fokusera, inta rätt riktning och fortsätta framåt. Vi är fulla av liv och en dag som denna är jag tacksam för livet i allt. 
🙏🏻💜
#självledarskap#närlivethänder#livskraft

Mitt i alltihop hittade jag sms:et som avslöjade att mannen i mitt liv varit otrogen.

Mitt i alltihop visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Slita ur slangarna ur fanskapet eller bara droppa allt och gå. På momangen. Vad fan gör man i en sådan situation?!

Som tur var hade jag människor runt mig som höll huvudet mer kallt än vad jag klarade av när allt uppdagades. Jag kan säga att jag inte för ett ögonblick var varken vacker eller stark. Jag var förtvivlad.

Styrka är att kapitulera. Att visa sig sårbar. Att vara ett med själen. Att låta leenden spricka upp genom tårar. Att visa på självinsikt. Att göra det som behövs. Att ta ansvar. Att vila. Att acceptera det som är. Att se på livet ur ett högre perspektiv. Att vara människa.
.
Tack min själ. Hos dig är jag alltid stark.

Så hur gör man då när man hashtaggat “Kärleken övervinner allt” i alla inlägg som handlade om att be för sin älskades liv…? Där och då var det som ett hånflin rakt upp i ansiktet.

Så här dryga året senare, och det har hänt MYCKET sen den där dagen, ser jag att kärleken övervinner allt – men inte på det sätt som jag hade i tanken då. När jag satt vid makens sjukhussäng och fyllde honom med livskraft i mina tankar.

Det finns ett djup i det här som är svårt att förklara. Som jag tror att alla som varit med om när livet rasar upplevt. När självaste existensen i både form av liv och död samtidigt knackar på dörren. Kryddan på vår (makens och min) livskris var otroheten. Att jag samtidigt som jag i hela mig bad om att han skulle återhämta sig kom på mig själv med att tänka tankar som: “jag ska mörda den jäveln!”….

Well. Han lever. Han andas. Jag lever. Jag andas. Var och en på sitt håll, i var sitt liv, långt från det vi hade planerat den dagen vi gifte oss för snart 10 år sen.

Så som jag kände mig själv visste jag att det fanns en mening med det som hände. Jag visste också att jag ville ta reda på mer om den för att orka ta mig igenom den tid jag stod mitt i.

Vad ska jag göra med den här skiten?

Frågan som fyllde mig mitt i smärtan handlade egentligen om hur jag skulle kunna göra något bra av det som hände. Det utmynnade till slut i tanken och visionen om en föreläsning.

Om jag kan hjälpa en enda person att ta sig igenom en livskris genom att dela med mig av hur jag valde att hantera min så har jag gjort jobbet.

Till dig som står mitt i en livsutmaning!

Glöm aldrig vem du är! Det kan kännas som att hela livet raseras på en sekund men inom dig finns det du behöver för att hantera, ta tag i och överleva genom det du står inför. Det FÅR göra ont. Du FÅR skrika, gråta och sörja. Du får också skratta, ha roligt och ta en paus. Gör det som DU behöver. Det är DIN kraft. DITT liv.

#inrestyrka och #förkärlekenskull är de hashtaggar som jag vill fylla min föreläsning med. I höst finns den tillgänglig att boka för nätverk av väninnor och av egna företagare. Läs mer om den här >

/Aryel

Fotot i headern är taget av Ingela Skullman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *