23 juni, 2022

Minnen

Hon minns dagarna på stranden. De tycktes vara längre då. I minnen av soligare och varmare somrar.

Alltid längtade hon efter något. Eller någon. Medan hon brände knävecken i den gassande solen kikade hon på killarna som sommargästade platsen där hon bodde året om. De var spännande och snygga. Men hon tillhörde inte de populära tjejerna så oftast fick hon nöja sig med att titta lite försynt och känna tonårshjärtat slå lite snabbare. OM någon tittade åt hennes håll.

Det känns skönt i hela min energi när hon plockar fram ljusa och glada minnen. Även om hon längtade och saknade något var det en fin tid. Ja, i alla fall det mesta av den. Jag hjälper henne att minnas lite till…

Själen
Minnen

Doften av Syrén blandat med avgaser från mopeder. Stramande hud av saltvatten som torkat in och solens obarmhärtiga ljus. Fräknar på näsan. Mandelkubb och apelsinsaft. Hon ler vid minnet. Som fick se sig tilltufsat den dagen en berusad grannpojke kom farandes på sin traktor. Och jagade alla tjejer med ett stort tungt rep.

Hon föll. Och känner plötsligt hans frustande andetag i nacken medan han väser fram vad han ska göra med henne. Framför henne står hela gänget kompisar som fastnaglade vid marken. Han är stor och stark. Ingen vågar ingripa.

I sina minnen är det vad hon ser.

Mer än vad han väser med sin andedräkt starkt osande av sprit. Men han släpper taget. Gör inget mer. Hon är skärrad och ledsen. Mest för att ingen kompis vågade göra något.


Det är ganska intressant egentligen hur hon drar till sig händelser i livet som väcker offret i henne. Hon har ingen aning om vilken sjuhelsikes kraft hon besitter utan drar sig undan som en skadeskjuten unge. Och allt det här lägger hon på sitt lager av känslor och upplevelser. Lager för lager av obearbetat, smärta, rädsla och övergivenhet. Vi får mycket att skala av senare i livet…

Själen

Minnen

Det var somrar det.

Raggarfester på väg till en lantlig dansbana någonstans. 12 personer i en bil. Partyn hemma hos någon. Dans och en stulen kyss här och där. Hon var ofta kär. Och lite galen.

Hon är tacksam för sitt liv. Hur det än var är det just det som gör henne till den hon är idag.

Lager för lager med erfarenheter och en känsla av inte duga som hon är, som hon var, såg jag henne göra sig själv illa…. och fara illa. Mycket illa.

Själen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.