Min karriär

1984

När jag var 21 år ”headhuntades” jag till ett sommarjobb på Carlia i Uddevalla och började min karriär som receptionist. Där jobbade jag med manuella rumsförteckningar och växelbord med sladdar. Jag fick insikt om min fallenhet för service och efter ett par år befordrades jag till receptionschef.

Jag var med om att utöka, renovera, bygga ut, bygga nytt, införa mer modern växeltelefon och dator med bokningssystem. Det var en läcker tid. 80-talets hotell och restaurangbransch såg lite annorlunda ut än vad den gör idag.

När jag börjat jobba igen efter min första mamma-ledighet höll butiken ”Galne Gunnar” sina intervjuer på hotellet och jag fick ett jobberbjudande på stående fot.

1991

Sagt och gjort – jag klev ur pumpsen och receptionist-uniformen och drog på mig GG´s brandgula storskjorta och något bekvämare skor. Under min karriär som butikssäljare omvandlades Galne Gunnar till en H&M butik och jag klev i ”arbetspumpsen” igen. Ett par år senare, efter jag varit mamma-ledig andra gången, blev jag uppsagd på grund av arbetsbrist.

1994

Jag var arbetssökande några veckor tills jag fick ett graviditetsvikariat som administratör på KM Lab. Där blev jag kvar, även efter vikariatet gått ut, och jobbade i kund- och provmottagningen där jag svarade i telefon och registrerade prover i laboratorie-programmet för glatta livet.

Efter 5 år gasade jag in i den berömda väggen på grund av en livskris grundad i privata händelser.

Min karriär haltade – Sadlade om för livet

1999

Jag insåg snart, med rätt vägledning, att jag skulle förändra och utveckla min livsstil för en mer hållbar framtid. Under 1 år utbildade jag mig komplementärt, gick i lära, praktiserade och lärde mig om livet, energin i människan och hur bygga ett funktionellt liv. Direkt när jag var klar anställdes jag som ansvarig för de rehabiliteringsprogram jag varit med och byggt upp under utbildningens gång.

Det visade sig att jag var som gjord för att möta människor på ett annat sätt än tidigare och hjälpa dem hitta sin energi och sin väg framåt.

2005

Efter några mycket lärorika, meningsfulla och viktiga år omorganiserades verksamheten och jag stod till arbetsmarknadens förfogande igen. Under denna tid steppade jag upp med mitt livs viktigaste ledarskap; mamma-uppdraget.

2006

Jag tog ett sommarvikariat inom äldreomsorgen och blev kvar nästan 1 år. Ett år som fördjupade min redan förankrade tro på att alla förtjänar att mötas med värdighet och respekt.

Sommaren 2007 var jag tillbaka i min gamla bransch som ansvarig för receptionsarbetet och konferens. Här utvecklades och växte jag ytterligare under devisen ”Yes is the answer, what is the question?”

2008 – Min karriär som personligt varumärke, inifrån och ut

Jag flyttade och startade eget företag inom personlig utveckling. Under sammanlagt 12 år drev jag eget, jobbade med individuella samtal och höll även workshops och föreläsningar. Att driva eget utvecklade mitt nätverkande och affärssinne.

2018

Headhuntades till ett uppdrag som konsult i ett socialt företag inom konceptet ”Vägen ut”. Där var jag behjälplig med omorganisation, rutiner, utvecklingssamtal, kommunikations- och ledarskapsutveckling.

2019

Gick tillbaka till hotell- och konferensbranschen och efter ett sommarvikariat som receptionist fick jag uppdraget på Cocoonmeetings AB som boknings- och marknadsföringsansvarig, VD-assistent och facilitator i arbetet med verksamhets- och produktutveckling. Parallellt fortsatte jag driva min egen verksamhet.

(Fotot ägs av Cocoonmeetings)

2020

På grund av pandemin lämnade jag Cocoonmeetings i Skåne och flyttade hem till Bohuslän. Samtidigt tvingades jag lägga ner min egen verksamhet.

Sommaren 2021 har jag jobbat som parkeringsvakt och utvecklat min servicekänsla ännu lite mer.

Nu arbetar jag genomgående med det jag är som gjord för att göra. Att tjäna mina medmänniskor på olika sätt. Jag utgår från min boplats söder om Fjällbacka är jag även tar emot mina klienter som söker mig för att jobba med sitt självledarskap och sin energi i livet.

Vision

Jag ser mig alltid i sammanhang där jag delar med mig av min energi i möten med människor. I uppdraget att serva, vägleda och peppa dem på bästa sätt.

För att det ger mig mål och mening.