17 juli, 2022

Kom ihåg vem du är

Ibland behöver vi alla den påminnelsen; Kom ihåg vem du är.

När du börjar skala av din inre ”lök”, lager för lager av begränsningar och känslomässiga obalanser och börjar ana din egentliga kraft. Då kan det infinna sig en känsla av;

”Just nu vet jag vem jag är! Och jag kommer aldrig att tillåta mig att vara i obalans igen.”

Men så kommer nästa lager på löken. Utmanad av någon prövning som livet serverar här och nu slås du ur balans. Du kanske undrar vad f-n som hände.

Du kan vara lugn. Din kraft, din kärna, din SJÄL finns kvar. Din uppgift är att komma ihåg vem du är, innerst inne. Att du med den kunskapen, och kraften, tar dig an utmaningen du står inför.

Kom ihåg vem du är

Ibland, när jag glömmer vad jag står och går för. När livet rullar på och jag är mindre närvarande i mig själv. Då tar jag hjälp utifrån för att komma ihåg vem jag är, och vad jag har för kapacitet. Egentligen.

Det paradoxala är att det är just DET som utmaningarna i livet har som syfte. De i sig är hjälp utifrån att du ska förstå vilken jäkla kraft och kapacitet du besitter, i din kärna.

Att mer och mer inse din själs plan med livet.

Men när vi inte orkar se eller ta oss igenom våra egna filter och lager av motstånd, rädslor och försvar kan det vara bra med hjälp från någon annan. En människa som har förmågan (och modet 😉 ) att genomlysa dig, stoppa in handen i ditt innersta och dra fram din potential i ljuset.

”Här! Här är du! Du ÄR inte dina känslor och tankar. Du ÄR inte din obalanser. HÄR! Innanför, bortom det som du fastnar i finns DU. Din essens, din själsliga kraft och den energi som hjälper dig vara människa. Med allt vad det innebär.”

Kom ihåg vem du är

Senast jag tog hjälp var när lugnet hade lagt sig efter några intensiva år med stora förändringar. Jag var så ovan vid att allt la sig tillrätta att jag undrade om allt verkligen stod rätt till.

Var jag understimulerad för att jag plötsligt inte hade något att ”bita i” och kämpa med?

Ja. Jo. Nog kan det var så. Men i mitt fall handlade det om att sakta ner och luta mig tillbaka. Ännu en gång kom uppmaningen tillbaka som en envis påminnelse;

Kom ihåg vem du är.

Denna gång belyste den även ”Kom ihåg vad du gjort, vilket arbete du lagt ner, hur många människor du hjälpt, vilka förändringar du mäktat med och vilken envis inre styrka du visat.”

Det kan låta självgott men jag behövde den påminnelsen. När den landade lutade jag mig tillbaka in i mig själv på ett nytt sätt. Och kunde vila. Med visdom och erfarenheter som ger mig mitt nu, i den här fasen av livet.

Kom ihåg vem du är

Under mina resor i våras fick jag erkänna att jag stod mitt i en sorts ålderskris. Att känna mig som 35 och ofrånkomligt närma mig de 60 väckte visst motstånd. Och en overklighetskänsla.

Jag tillät mig ifrågasätta mina referensramar och varför en siffra vägde tyngre än att leva och vara i det som är.

Det är en vacker ålder som omfamnar allt jag varit med om.

Jag behöver inte göra karriär eller jaga morötter, leta drivkraft eller marknadsföra mig.

Jag kan vara allt det jag är och finnas där för andra när och om de behöver mig. Min energi räcker till många – år och människor – än.

Nu vill jag njuta, leka och förverkliga drömmar. För det krävs att jag kommer ihåg vem jag är. Att jag lägger den kraften och kunskapen i att skapa förutsättningar; träna lite mer, äta sunt och gott. Jobba och ge god service, tjäna mitt uppehälle och lite till. Dansa lite mer, älska mer, skratta ännu lite mer och lägga energi på det goda. Resa och vara en del av mina döttrars liv på ett sätt som ger dem det de behöver och vill ha.

Och… Jag vågar knappt berätta det men… Jag ska flytta igen! 😜

Kom ihåg vem du är.
– Själen i livet.

Här för att göra det du är bra på, det du är ämnad för och för att upptäcka vad just det är!

Aryel


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.