19 juni, 2022

Koll på allt

Släpp kontrollen. Du behöver inte ha koll på allt.

– Ha! Tillåt mig fnysa! tänker hon i sitt stilla men mitt i allt kaotiska sinne.

Hon har ju ingen som helst kontroll på sitt eget liv, ens. Så vad är det hon ska släppa??

Koll på allt

Vilar hakan i händerna (som om jag har några…) och ler åt hennes oförstånd. Människan är underhållande när hon tänker svart och vitt, antingen eller, och glömmer sin förmåga att analysera ur olika perspektiv.

Hihi. Just nu fattar hon (jag som människa alltså) inte att kontrollen hon tror sig sakna är det som egentligen skapar röran genom att den håller livet i ett järngrepp. Trots rädslan att tappa den är den sedan länge förlorad. På ett helt annat plan.

Öppna handen, människa!
Ge dig själv tryggheten, och balansen, inifrån och ut.


Det är först då du får koll på allt.

Hon tror på något felprogrammerat sätt att hon hittar balans och harmoni genom att ha koll på allt. Ja, som i ett behov av att ha kontroll. Men i själva verket är det först när hon släpper den som hon får den.

Eftersom balans kommer inifrån och stärker människans förmåga att hantera det som händer i livet; i de delar som hon försöker kontrollera; behöver hon släppa taget. Det är en utmaning när hon fått lära sig att hålla allt i ett järngrepp för att inte förlora fotfästet.

Det paradoxala i kontrollbehovet är att det kan användas i kärlekens tjänst. Liksom hennes manipulativa och genomlysande förmåga, från början förankrade i rädsla, kan bli vägledande och helande när hon väljer att göra det hon är proffs på – med kärlek.

Koll på alltLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.