8 juni, 2022

Högt uppe i luften

Hej där, Aryel här, någonstans 10 000 meter högt uppe i luften. Planet rister lite ibland men för övrigt är det lugnt här ovan molnen. Det är den 15 maj 2022 och jag är på väg till ön Limnos i Grekland, på träningsresa anordnad av Mmagasin.

Högt uppe i luften

Som före detta flygrädd (läs; skräckslagen) är jag enormt tacksam att jag idag tar det hela med större ro. Min enda uppgift är att ”åka med” och låta dem som kan, flyga planet. = släpp kontrollen! 😉

De senaste dagarna har jag kommit att tänka på ett foto av mamma och pappa. De står högst uppe i Eiffeltornet och enligt mamma var pappas ord; ”Passa på att be till gud nu för högre än så här kommer du inte”. Mamma ser skärrad ut på fotot och jag kan tänka mig att hon tog pappa på orden.

Nu när jag är så här högt uppe i luften tänker jag också att det är bra att passa på att…

Högt uppe i luften

Högt uppe i luften har jag en plan

Så här högt upp ovan vår jord är det perfekt att passa på och gå offline. Gå inåt. Hela och balansera. Sprida ljus och skicka energi. För att jag kan. Och jag tänkte även passa på att skriva lite. Under hela resans gång.

Anekdoter ur livet, ibland ur rena rama verkligheten, hur det var då för länge sen, ibland spetsat med fantasins kraft, hur det kunde ha varit. Med berättarröst och själens röst om vartannat. Ibland kan du inte veta vad som är vad… och det är precis som det ska – i Hennes första andetag.


Hon undrade vad det var för ställe hon hamnat på.

Det pratades mycket om energier samtidigt som människorna som arbetade där tycktes ha en varmhjärtad förmåga att se rakt igenom henne.

Hon insåg ganska snart att hon inte skulle komma undan. Sig själv. För det var ju vad det handlade om. Att lägga ner allt försvar, ta av sig masken och börja göra det hon var där för. Men jäklar vad rädd hon var.


Själen…

Hm, intressant.
Hon har äntligen hört mig. Ja, och även kroppens signaler förstås som plågat henne så länge. Suck! Men visst var det denna väg jag valde egentligen. Det är nu jag kan börja lära mig det jag är här för. Genom hennes vilja och förmåga att jobba med sig själv.

Oj då. Nu tappade hon jordningen.


Samtal på Själarnas fik:

”Jösses vad du är flummig!” sa den ena själen till den andra.
”Va? Vaddå?? Vad menar du?” sa den andra själen som, om den hade haft några, hade höjt på ögonbrynen.
Båda ramlade ihop i en hög av skratt.

Kontentan

Vad innebär det när någon säger att du är ”flummig”?

Högt uppe i luften
Häng med! Jag publicerar texterna jag skrivit under resans gång efter hand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.