-Tänk om jag inte är så stark som jag vill ge sken av.

Tanken flög över mig i samma stund som jag bestämde mig för att börja berätta – i min föreläsning “När livet händer – Att stå i sig själv när det oförutsedda knackar på dörren“.

Jag är fortfarande sorgsen, stundtals arg och besviken, sårad och ledsen, över allt som hände under 2018. Jag “processar” och bearbetar dag för dag det jag saknar, det som rördes upp inifrån, frågorna, overklighetskänslan och acceptansen av existentiell vägledning med hjälp av detta andra stora vägskäl i mitt liv.

Att komma närmare mig själv och mitt livsuppdrag genom att tvingas ta itu med det för mig ofattbara var inget kul, men nödvändigt.

Styrkan ligger i att säga som det är. Att öppna upp och erkänna det som du känner och tänker, först och främst inför dig själv, öppnar också till den kraft du har innerst inne. Det är när vi blockerar oss och försöker “hålla god min” eller när vi förnekar oss, trycker undan våra känslor och stänger av som vi blir energilösa och till slut oberäkneliga.

Detta gäller hela livet. Inte bara när det händer eller tvingar oss. Förmågan att säga som det är, erkänna vårt innersta och kapitulera inför det som är vår sanning ger oss makten över vårt känslomässiga, mentala och fysiska praktiska liv. När val och beslut, handlingar och agerande, är förankrade i kärnan får de sådan kraft att de helt naturligt leder oss rätt.

Det kan vara skrämmande och jobbigt, kännas obekvämt och ovant, att på riktigt stanna upp och reflektera över hur det står till egentligen. Hur fasiken man ska hitta kraft att hantera det som är! Hur jävligt det kan kännas att stå mitt i skiten och ju mer man gräver desto skitigare tycks man bli.

Kliv ur skiten. Säger jag. Ta distans. Genom att stanna upp, andas medvetet och extra djupt, titta på dig själv lite grann från ovan. TA HJÄLP när du behöver. Det finns ingen som ska behöva gå igenom svårigheter och tuffa tider ensam. Livet i människan är värdefullt. Var och en har sin väg, sitt livsuppdrag och sin agenda.

Ibland behöver man baske mig ta chansen att upptäcka vad det är.

Foto: Ingela Skullman

Ska du med? In i framtiden – med all din kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *