16 juni, 2022

Att leva eller dö

Hon är rädd, rentav skräckslagen över sina funderingar på att leva eller dö.

Hon är som avtrubbad inför livet. Offret och martyrskapet har tagit över henne helt och hållet. Vinden väcker henne ur fixeringen vid sin egen värdelöshet där hon står på sjunde våningen. Balkongen bär henne men hon vet inte om hon vill stå kvar.

Blicken söker sig över hustaken och upp mot himlen. Hon undrar hur hon någonsin kommer att få plats, utrymme och möjlighet att passa in. Hon mår ju bara skit hela tiden och har ingen aning om vad hon ska eller kan göra åt det.


Vid den här tiden är hon ung. Och sviken.

Besviken på livet och kärleken. Omoget beroende av bekräftelse och bevis på att på något sätt duga. Jag är på, i, framför, bakom, över och under henne med all min färdighet hela tiden. Men för ett ögonblick är jag på väg att förlora henne.


Att förlora sig själv i tankar om att leva eller dö, i känslomässiga träsk, blir snabbt en av hennes starkaste specialiteter.

Att leva eller dö

Så fort något är jobbigt blir hon liten och skör. I tron om att hon ska besparas och slippa stå upp för sig själv. Vad hon inte vet vid det här laget, INNAN hon blir mamma, är att hennes djupaste kunskaper som ”känslomässigt skakad men inte störd” ska visa sig vara vägen till upplysning. Hennes verktyg för att hjälpa sig själv ur träsket. Och sen gå vidare med sin kunskap för att hjälpa andra hitta sin väg till upplysning.


Karmat, vägen och planen, är själklar ur mitt perspektiv.
Men jösses får jag vilseleda henna i omgångar för att ge henne karta och kompass till hennes riktning i livet.

Jag måste ge valet mellan att leva eller dö en ny mening.

För att nå in med min vägledning i hennes känslomässiga och mentala rum blir jag tvungen att bryta ner dem. Om och om igen. Jag hade försett henne med goda lärare som format hennes självdestruktiva självbild. Och till slut, när hon söker och tar emot hjälp utifrån, av människor som följer med henne till botten och grundorsaker till alla känslomässiga obalanser, fylls hon av min kraft. I förståelse för sin egen livsväg.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.