Att göra det som behövs…

För att kunna göra det du vill.

Sitter på min “kammare” och skriver dessa rader. Utanför blåser det höst och jag har ännu en timme till förfogande innan jag behöver åka till jobbet.

För 20 år sen sadlade jag om liv och sådde fröet till mitt egna företag som människoarbetare. Efter min vidareutbildning till fysio/energiterapeut anställdes jag som utbildnings- och behandlingsansvarig i den verksamhet som jag själv utbildade mig i under två år. Idag finns det arbetssättet i min verksamhets kärna, vidareutvecklat och livskraftigt under namnet Antrologi.

Nu sitter jag här i en livssituation som jag varken planerade för eller drömde om. Men som är så jäkla bra på alla sätt. Jag har under dom här 20 åren gått igenom faser av obeskrivlig rädsla, rent existentiellt, obeskrivlig lycka, sådär så att det “infann sig en filmkänsla”… (du vet, romantik på film är oslagbar… 😉 ) – och jag kan bara konstatera att jag gått genom livet. På mitt sätt. Och jag har haft ett finger med i spelet som lett fram till de där avgörande livsögonblicken.

Att se till sin del och ta ansvar för den skapar flöde och resultat.

Plötsligt befann jag mig i en sits där jag saknade både försörjning och bostad. En ganska spännande och skrämmande utmaning. Men det har under hela vägen hit löst sig. Människor har klivit in och hjälpt mig, erbjudit mig jobb och tak över huvudet. Jag har själv sökt arbete och klarat mig ända fram, genom intervjuer och feedbacken om att jag skulle vara överkvalificerad för tjänsten jag sökte. Med 55+ på nacken har jag mycket både livs- och yrkeserfarenhet och för mig är det en guldgruva för en arbetsgivare.

Jag menar; så länge jag är livskraftig och uttrycker engagemang för de uppdrag som intresserar mig så är jag en “puls” och resurs att räkna med!

För att kunna göra det jag vill, det jag är ämnad att göra, följa min själ och mitt hjärta, mitt kall och mitt livsuppdrag – behöver jag göra det som bygger förutsättningarna. “Kallet” är inte alltid lika med försörjning, inte från ruta 1 i alla fall.

När livet hände våren 2018 tvingades jag… eller nej… VALDE jag att sätta min egen verksamhet på paus för det fanns viktigare saker att ta hand om. Det ledde till att intäkterna försvann helt. Några månader senare fick jag ett uppdrag som under ett halvår hjälpte min ekonomiska skuta på rätt köl. Sen var jag tillbaka på ruta 1. Insikterna om och acceptansen av att skaffa mig ett “bread and butter” som inte skulle ta all min energi mig stod klart för mig.

När verkligheten kallar tas vi ner på jorden för att göra jobbet.

Jag pratar ofta om att livsuppdraget, det som ger dig mål och mening, finns med i ALLT du företar dig. I din vardag. Att det handlar lika mycket om HUR du gör det som VAD du gör. Att hitta och förstå din grundenergi och hur den kan användas, tillämpas och investeras i vad du än har för händer.

Jag trodde länge att livsuppdraget var något utöver, vid sidan av, bortom och “högre” än det vardagliga, måstena och det som jag upplevde “Stod i vägen”. Men det som kan upplevas som att det står i vägen ingår i livsuppdraget!

Varje utmaning för dig närmare dig själv, din själ och det du är här för.

Så tänker och jobbar jag. Det blir fasiken så mycket mer intressant att ta sig an det som händer då. Knepet är att undvika att ducka för utmaningarna, att ta av sig “offerkoftan” och fejsa det som behövs, hela vägen. Enkelt? Det sa jag inte. Men jag kan lova att du tjänar på att ta tag i det du behöver.

Så var är jag då idag? – På en plats och i ett sammanhang som det står skrivet ARYEL på. 🙂 En sökning i mitt nätverk resulterade i både jobb och bostad i ett paket som är som gjort för mig. Jag har förmånen att få representera och jobba i en verksamhet som tar vara på min erfarenhet, mina resurser OCH min vilja att fortsätta växa som människa.

Som konferens- och bokningsansvarig på CocoonMeetings får jag rum att vara allt det jag är, och vill vara.

Parallellt med detta fortsätter jag driva och bygga mitt AB Walett, min verksamhet för människor som vill anlita mig för att hitta sin väg i livet, genom att identifiera och förstå grundorsaker till sin obalanser, ta med sig lärdomarna (både i bagaget och aktuella utmaningar) för att gå framåt, med grepp om vad som ger dem mål och mening.

Meningsfullhet – vad är det för dig?

TIPS!
Om du arrangerar egna kurser, retreater och workshops och söker en plats i Skåne välkomnar jag dig till CocoonMeetings!

Kuriosa om detaljer på fotot
Ljuslyktan fick jag av mannen jag förälskade mig i för 12 år sen på vår första fyra dagar långa dejt. Tavlan ovanför mitt huvud köpte han till mig på min 50 års dag som vi tillbringade i Toscana. Gåvor av kärlek. <3

Mer information om min föreläsning När livet händer >

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *