Att lägga handen på hjärtat och se verkligheten för vad den är är inte alltid det enklaste. Men alltid nödvändig för att kunna göra något åt det som står i vägen för ens väg framåt, energin och livskraften som behövs för att fungera som bäst som människa.

För 20 år sen gjorde jag en komplett inventering av hela mitt liv. Såväl det inre som det yttre. På det sätt som jag arbetar med människor idag. Det var viktigt för mig att hitta mina röda trådar och sammanhang som förklarade ett och annat. Allt från panikångest till dysfunktionella relationer.

Under 2018 var det dags för en ny inventering. Först tittade jag ett år tillbaka. Sen de senaste 11 åren i etapper. För att återigen göra en komplett inventering.

En livsomfattande kartläggning med hjälp utifrån rekommenderas varmt för den som kört fast eller befinner sig vid ett vägskäl.

Livskris kan innebära att vi utmanas göra den där kartläggningen och se saker och ting, människor och relationer, egna val och värderingar för vad dom egentligen är. Och ta fram sanningen, viljan och styrkan vi har, innerst inne.

I livet ingår mitt verksamma jag. Vad jag jobbar med. Vad jag drivs av. Vad som är mitt kall.

Jag har tittat djupt på denna del och konstaterat att jag under alla mina år som egen företagare har levt ett fantastiskt liv och drivit min egna verksamhet med passion, visioner och en plan som hade oändlig tid att växa och utvecklas. Allt tack vare min älskade ex-make som såg till att jag kunde göra det.

Sanningen är att jag under 10 år inte kunde försörja mig på mitt egna företag.

Där är den. Verkligheten. Jag tycker det är viktigt att lyfta fördelar och nackdelar med att bygga sin verksamhet med sådant stöd som jag hade. Jag har träffat många som gjort samma sak och som kämpat med skuld och skam, stress över sin ekonomi och den egna förmågan. Vi har fått göra det vi brinner för men inte tvingats in i skarpt läge gällande försörjning som egen företagare. Förrän (för min del) när livet knackade på dörren och sa; “det är dags att vakna nu“.

Det här är skitviktigt!

Nu får jag en ny möjlighet att tjäna mina egna pengar, stå på egna ben och klarar mig själv!

Året var 2008. Jag hade brutit upp från livet som anställd i min hemstad och flyttat till min blivande make som stöttade mig helhjärtat i att göra det jag är på jorden för. Jag satt på mitt nyinredda kontor i vårt nya hus och knåpade ihop min första flyer för mitt nystartade egna företag. Tio år senare var det dags att bryta upp igen.

Att bryta upp kan handla om så mycket mer än att relationen, boendet, platsen, nätverket och livssituationen förändras. Det är viktigt att våga titta djupare på sin livsväg och sina egna sanningar utifrån frågor “Hur har det varit, egentligen? Hur kom jag hit? Hur kom vi till detta vägskäl? (inventera tillsammans om ni ska separera, det är guld värt) Vad har jag själv gjort som fungerat och inte fungerat? Vad behöver jag ta ansvar för och göra annorlunda?

Att bryta gamla mönster, skapa en ny plan och strategi följer med som ringarna på vattnet av valda och påtvingade förändringar och konsekvenser.

För att kunna göra det jag är på jorden för, utföra mitt livsuppdrag, behöver jag kunna försörja mig. Eftersom detta är viktiga delar som hänger ihop så ingår alltihop i livsuppdraget. Så ser jag det. Nu.

Häromveckan fick jag under en anställningsintervju frågan om jag inte var överkvalificerad för jobbet jag sökte. Med 55 år på nacken vill jag göra det jag är bäst på som är förankrat i min djupaste drivkraft; att serva människor. HUR jag gör det är i dagsläget mindre viktigt. Stimulans och växande sker på olika sätt i olika former. Varje dag bär med sig nya insikter och kunskaper.

Receptionisten i mig kallar.

Eftersom jag är så djupt rotad i vad jag är på jorden för att göra så kan jag utföra det oavsett var jag jobbar. Det handlar mer om med vilken energi jag gör jobbet än vilket jobb jag gör. Men jag väljer själklart att jobba med något jag tycker är riktigt kul! 🙂

Så länge jag lever fortsätter jag att träffa och hjälpa människor med mina föreläsningar och i enskilda personliga möten för att ge dom mer tillgång till sin inre styrka och själsliga kraft. Just nu väljer jag också att jobba som receptionist. Tänk att få ha förmånen att göra både och! 😀

Nu är det dags för mig att gå till jobbet. En nygammal inramning som tilltalar makten över mitt eget liv.

/Själens receptionist

Aryel Walett är receptionisten som 1999 sadlade om liv och började tjäna sina medmänniskor på ett annat sätt. Idag föreläser hon om inre styrka när livet händer och hjälper individer att lyssna till själen, förstå mer av sitt livsuppdrag och ta fram sin existentiella kraft. Hennes specialitet är att känna in människans energi, greppa det abstrakta och omforma det till något konkret användbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *