13 maj, 2022

Aryel- min själ!

– Det är på tiden att jag blir författare till mitt eget liv! utbrast Aryel min själ och sparkade mig rakt in i insikt om makten jag har över mitt liv. Att jag kunde leva och leda det på mitt sätt.

Idag är jag författare till texterna i ”Hennes första andetag”. En titel som om och om igen påminner om kraften i att andas in själen i livet. Och släppa på den livskraft som är människans att vårda, förvalta och använda till det som ger mening.

För mig är själen den energi som ger oss kraft att vara, agera och stå stadigt i det som livet serverar. Att det finns en mening med det som sker genomsyrar min livssyn och har hjälpt mig genom tuffa prövningar.

Mest av allt var det moderskapet som öppnade mig helt och fullt för min förmåga att påverka, balansera och fylla livet med energi som varit avgörande för en funktionell och jordnära livsstil.

Aryel – min själ och väg genom livet

I samband med en livskris 1999 och och den påföljande omsadling jag gjorde, som människa, kvinna och mamma, fick jag detta namn till mig. Mitt själsliga namn. Namnändringen blev ett avgörande steg för min identitet och från det dysfunktionella liv jag lämnade bakom mig lagom till millenniumskiftet.

Sagt och gjort! Jag tog tag i mig själv, mina problem och fick därmed energi att börja utforska vad jag ville göra istället. En sak var att vidareutbilda mig och börja hjälpa andra människor att hitta sin energi och väg i livet. I arbetet med mig själv och andra var penna och papper ständiga följeslagare.

Aryel min själ

Jag har så länge jag kan minnas älskat att skriva. I denna blogg vill jag ge dig anekdoter ur verkligheten inramat av ett perspektiv där själen betraktar sig själv på väg genom det liv den valt. Ibland vet du kanske inte vilken del av storyn som är förankrad i verkligheten, och inte. Min upplevelse är min verklighet, liksom din är din.

Från början var livet förvirrat, otryggt och fyllt av en ständig oro för att aldrig förstå grejen. Känslan av utanförskap och att vara annorlunda var påtaglig. Men så här, några och femtio år senare ser jag livet som något oerhört vackert och viktigt. Fyllt av möjligheter som jag kan vara en del av och göra skillnad i, när och om jag vill.

Knepet är att hitta sin egen nyckel och använda den på det sätt som stämmer med det innersta. Själen i livet.

Mitt varför och historien bakom

Hennes första andetag ser jag som en kärleksrelation mellan själen och människan som jag önskar ska inspirera och vägleda läsaren in i sig själv.

Jag måste – Aryel min själ! – erkänna att jag flera gånger om gett mig på manuset, texten, innehållet och storyn i essensen av det jag känner när jag uttalar orden ”Hennes första andetag” högt. Nu har det runnit mycket vatten under broarna sen titeln kom till mig och det börjar lägga sig tillrätta. Det i mig och det som genom mig ska flöda ut till dig och andra läsare genom ord och foton. Andetag för andetag med energi som jag är övertygad har uppdraget att ge dig en bit till av dig själv. Och din själ.

För visst är det väl så att vi alla vill uppleva det där som ger oss det där. Vad det än är. Mening. Lycka. Harmoni. Livskraft. Stimulans. Framgång. Passion. Lust. Tillfredsställelse. Med det vill jag börja med att ge dig uppgiften att ta reda på, på riktigt, sant och ärligt, vad ”det där” och orden som exempel betyder för DIG.

Aryel