Arbetssökande och utbränd?


Att vara arbetssökande är oftast ingen dans på rosor där man går runt och pillar sig i naveln dagarna i ända. Det är ett aktivt liv baserat på dagliga ansträngningar för att komma ett steg närmare det där jobbet man längtar efter. Det kan ibland leda till känslan av att vara utbränd.

Arbetssökande i sig kan ta energi men min erfarenhet är att det som dränerar mest är väntan. Och understimulansen. Förhoppningar som håller dig på topp i dagar, kanske veckor, tills det dalar på sekunden om och när den där återkopplingen kommer. “Tack för din ansökan. Vi har valt att gå vidare med annan sökande.” Om återkopplingen uteblir helt och hållet kan du uppleva dig hängande i luften…

Under alla mina möten och samtal med människor har jag mött flertalet personer som talat om sig själva som utbrända och utmattade. Men när vi skalat av en bit in till vad som egentligen dränerat har många visat sig vara “innebrända”. Som att den kapacitet, drivkraft, längtan, kreativitet och glödande passion som finns i människan aldrig fått komma till sin rätt och därför bränt energi inifrån och ut.

Därför är det också viktigt att jobba på RÄTT plats – som stimulerar, som tar tillvara på din egentliga kapacitet och utvecklingspotential.

Utbränd eller innebränd?

Känslan av utmattning är nog densamma. Att gå runt och inte ha något “vettigt” att göra kan orsaka en inre stress som med tiden kan dränera och äta upp den drivkraft som fanns från början.

Därför hävdar jag att det är existentiellt viktigt att veta vem du är och ditt värde utan ett jobb. Vad ger dig energi på fritiden? Vad motiverar dig att gå upp på morgonen? Vilka människor behöver du runt dig för att känna dig behövd?

Vad får ditt personliga varumärke att pulsera av energi inifrån själen och ut?

Att söka jobb är ett jobb i sig. Mellan ansökningarna behöver vi skratta, njuta och komma ihåg vad som är viktigt. Egentligen.

TA en paus. Gå ut i solen. Träna. Får igång blodcirkulationen. Umgås med vänner, digitalt eller IRL. GÖR NÅGOT. Som lyfter dig upp ur dräneringsdiket. 😉

Klicka här för Energin i ditt arbetssökande >


Med det sagt och laddad med energi till varenda en av mina arbetssökarkollegor så vill jag berätta att jag söker jobb. 🙂 – som handledare inom stöd och matchning eller i reception alternativt butik/kundtjänst. Hela den här sidan presenterar mig.

Så varmt välkommen att surfa runt i mitt CV och min presentation. 🙂
/Aryel