Ledarskap

Är du redo att möta din själ?

Jag ställde frågan till en man, och hans själ, efter vi jobbat med hans personliga utveckling i flera timmar. Han var VD och ledare för ett antal människor som behövde ha honom närvarande på alla plan. Inte minst fokuserad på att se och bekräfta de anställda som individer och team.

Man kan säga att han stod för själen i företaget.

Kruxet var att hans förflutna hade bubblat upp i samband med en händelse i livet som skakade om hela hans grund. Han var inte beredd på att bli slagen till marken.

Han var klok nog att ta hjälp att möta det han behövde möta i sig själv.

Nu hade vi genomlyst energin i det som hade hänt och i alla hörn av hans inre rum. Vi hade fått klarhet i hur han hängde ihop och varför, vad som var hans röda tråd genom livet och hur det hade hindrat honom från att fungera fullt ut som den ledare han ville och kunde vara.

Nu var det bara den här lilla, något abstrakta, biten kvar. Kontakten mellan honom och hans själ, hans grundenergi, nyckeln till varför han var på jorden överhuvudtaget.

Frågan fick honom att frusta fram ett förväntansfull JA.

Han tyckte redan från början att jag var en flummig människa. Men han såg förbi det och lät det hända som han någonstans förstod skulle göra honom, och hans medmänniskor, gott. Han var modig nog för att ta in det som kändes rätt för honom och spotta ut resten. Precis som jag vill ha det i mitt arbete. 🙂

Han gjorde jobbet i processen över tid i sitt arbete hos mig och den där sekunden när det gnistrade till i hans ögon av förvåning, lättnad och en sjuhelsikes kraft glömmer jag aldrig. Förmodligen inte han heller.

Att ha tillgång till och kontakt med sin själ, sin grundenergin, är avgörande och viktigt för ett väl förankrat och inifrån styrt ledarskap. Tillsammans med ledarskapsutveckling i olika former stärker den inre kärnan kraften i ledarskapet på ett jordnära och individuellt sätt. Detta gör ledaren till en kraftfull och förtroendeingivande energi i verksamheten som gör det han är där för att göra, för företaget och för människorna. Hand i hand med det han är på jorden för att göra.

Ta kontakt med mig på LinkedIn