Vilket liv här är!

2018.

Fattar ni? Året är 2018! Hur futuristiskt känns inte det för en som är född på 1900-talet! 😀

Månaden som gått har serverat prövningar, insikter, resor, möten och erfarenheter bortom det jag trodde var möjligt. Senast i morse kom jag jag på mig själv med att tänka hur skönt det var "förr" - innan social media fanns. Innan vi kunde vara tillgängliga dygnet runt över hela världen. När vi fortfarande faktiskt var tvungna att åka hem till någon personligt och fysiskt för att besöka den personens vardagsrum. Som det är nu kan vi komma rakt in i så många människors vardag, öden, situationer, tankar och händelser på en sekund. Hur mäktar våra sinnen med detta flöde av information?

Det finns självklart fördelar med teknikens utveckling också. Men idag betala människor för tid i tystnad, medveten närvaro och den paus vi behöver för vår existens skull.

Efter ett par hektiska veckor med möten och uppdrag som gjort avtryck har jag valt att mellan varven, mellan konsultationerna, stanna upp och bara vara. Kan sitta på en stol och stirra ut i tomma intet. Här är så fullt inombords att jag inte behöver någon stimulans utifrån för att uppleva en "kick"! 😉

Själen tycks koreografera sin segerdans och alla mina sinnen har fullt upp med att lära sig stegen.

Att möta människor och deras möjligheter att växa och utvecklas genom att lysa lampan på sig själva, in sig själva och på det som de har att upptäcka, uppleva och uttrycka är en förmån som går över mitt förstånd, emellanåt. Varje dag påminns jag om den styrka, livskraft och energi som finns där inne i kärnan, det jag kallar själen, i varje individ.

Visst kan vi sitta fast i tankar och förhållningssätt till oss själva och våra liv som hindrar oss från att vara där vi vill vara. Men om vi bara vågar titta djupare på vad det står för finns där ovärderliga nycklar till självkännedom som kommer att befria oss från obalanser och mentala fnurror på tråden som skymmer sikten framåt.

Det finns så mycket inom var och en att ta fram och göra skillnad med.

Du är unik.

/Aryel