Veckans Huskur – Tillåtelsetårta

Posted on Posted in Recept ur livets goda skafferi

Ta fram penna och papper. Skriv ner egenskaper och beteende som du tycker mindre om hos dig själv. Sånt som du vill förändra. Var inte blyg. Det är bara för dina ögon. Betrakta det noga och kom ihåg att det du vill förändra har ingenting med ditt människovärde att göra.

Ta ett djupt andetag och tillåt dig att vara och göra precis alltihop. Omfamna det som din bästa vän och säg till dig själv; det är helt okej.

Detta är vad jag har lärt mig om förändring; Identifiera, erkänna, acceptera och tillåta. Du kan till och med älska det om du vill; Sen har du de bästa förutsättningar till en bestående förändring.
Ibland kan du låta processen ta tid. Ibland behövs det att skynda på – speciellt om andra människor är inblandade och påverkade av det du vill förändra.

Ta nu din tillåtelse-attityd och tillämpa det på allt som stressar dig; alla måsten, allt som du vet att du borde göra som du inte gör, det där som du vill skapa och inte vet hur:
TILLÅT dig att göra det. Vad det än är.

Exempel: Du vet att du borde börja träna.
Ta tag i tanken och fyll den med:

”Jag tillåter mig att träna x antal gånger i veckan”

Hur känns det? Vad händer i dig?

Exempel 2: Du är arbetssökande.

Tänk: ”Jag tillåter mig att hitta och få ett jobb”

Exempel 3: Du är morgontrött.

Dagens tanke: ”Jag tillåter mig att vakna med ett leende på läpparna”

Forma affirmationerna med fokus på det du vill skapa. Lek med det.
Och använd dem flera gånger. Känn efter när det känns bra. När du får energi – då är du på rätt väg.

Ta bort piskan från ryggen, radera alla måsten, släpp ner axlarna tillsammans med ett djupt andetag och tillåt dig att vara som du är för att ha en magisk möjlighet att bli den du vill vara.

Ta en tårtbit i taget. Och njut av varje tugga. En tårta kan vara hela livet om du vill. För visst är det väl så att vi människor är här för att utvecklas, upptäcka och skapa nytt, ta vara på de resurser vi har och gärna göra alltihop det tillsammans med andra som förmodligen har andra kvalitéer för att komplettera oss som bäst.

Tillåt också förändring. Det enda bestående är förändring. Släpp gammalt, öppna för nytt och se till att ha flödet igång. Det som kommer in ska ut. Helt enkelt.

Tillåt dig att fylla på. Tanken. Tankarna. Med det som du mår gott av. Det som inspirerar, glädjer och sporrar dig att gå framåt, utåt och uppåt.

Och tillåt andra att vara som de är. Ta vara på resurserna i olikheterna.


Tips: den 9/9 håller jag heldagsworkshop med Huskurstanterna. Läs mer på evenemangssidan: Tänk dig en hel dag för hela dig! >

2 thoughts on “Veckans Huskur – Tillåtelsetårta

    1. Vad roligt att du gillar det 🙂 Hela boken finns att beställa i pdf-format. Hör av dig om du vill att jag ska skicka den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + tio =