Vad spelar du för roll?

Posted on Posted in Livsuppdrag

Det är viktigt för människan att ha en uppgift att fylla. Inte en roll att spela men att spela roll. Ibland ser vi inte vår betydelse med egna ögon. Ibland behöver vi gå utanför oss själva och titta på det vi gör och dem vi är med ett annat perspektiv.

Ser du inte skogen för alla träd?

Det är vanligt att människor inte ser sin egen betydelse. Där de ska se sin betydelse. Speciellt om vederbörande mår lite dåligt och är fast i rollen som offer. Ibland behöver vi någon som lyfter oss ovan trädtopparna så att vi förstår vår egen roll i ett större sammanhang.

Du och jag hänger ihop

På ett eller annat sätt, direkt eller indirekt, påverkar vi alla varandra, förr eller senare. Tänk att det du väljer att göra, i första hand med dig själv och sen med andra, sprider sig som ringar på vattnet och når ut med sin energi till fler än du kan ana. Varför? Hur? För att det är så energi fungerar helt naturligt.

Allting har en kärna – du är en kärna

Ur den sprider sig det som är du. Därför är det så bra om du är helt och fullt förankrad i dig själv, medveten om vem du är i din kärna och vad du har för uppgift när du ändå går omkring här och skrotar. På jorden. I livet.

Du är värd din vikt i guld

Alla människor räknas och spelar roll. Du är viktig. Oavsett vad du tycker om dig själv och din betydelse så har du en funktion att fylla. Så ta till dig det och hitta det där som är din grej. Det du brinner för. Det som du vill fylla din tillvaro med, sådär inifrån och ut.

Mål och mening

Läste nyligen ett inlägg om hur göra för att älska sitt arbete. Inlägget var skrivit av en man som sålde toalettpapper och funderade på hur han skulle generera passion för sitt arbete. Han fick en annan historia berättade för sig som fick honom att tänka till. Tänk till: Hur viktigt är toalettpapper för dig? Hur skulle det påverka dig om du dag efter dag drogs med ett riktigt kasst papper?

Kan man inte känna passion för det man gör eller säljer kan man alltid fokusera på det goda man för andra och känna kärlek för sina kunder.

Kommer osökt att tänka på mannen som skulle lära en annan man att städa bajjamajjor och tömma skiten med en stor sugslang och hur han med sin fulla livskraft och goda energi sjöng: ”Make it dance! Make it dance!”

Så, vilken betydelse har du och det du gör för andra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =