Varför går du upp på morgonen?

Under mina snart 20 år i arbete med människors växande, insikter och energi upplever jag att den gemensamma viktiga nämnaren är att hitta och förstå sin djupaste drivkraft. - "Varför är jag här på jorden, överhuvudtaget?" En sådan inre och djupt förankrad kunskap om sig själv kan vara avgörande när livet har bestämt sig för att haka upp sig eller servera utmaningar som kan kännas lite övermäktiga. 

Ett liv utan själ är som en fotbollsmatch utan boll. Alla springer runt och jagar något som de ändå aldrig kan komma i mål med.

Lusten att bejaka livet, mål och mening samt drivkraft behöver komma inifrån för att vara hållbar. Det som ger oss energi i form av yttre stimulans riskerar att göra oss beroende och ofria. Vi behöver hela tiden ha något eller uppnå något eller prestera för att känna vår egen energi. Men vad händer när den yttre stimulansen försvinner? 

Allt som växer och mognar kommer från en kärna. Varje människa är och har en kärna. Det jag kallar själen. 

Jag arbetar för och med människor som vill något mer. Som är beredda att dra av sig alla "offerkoftor" och se till sitt egna ansvar. Som är villiga att lyfta på locket nyfikna på sig själva och den kapacitet de egentligen har. Som trots om det känns jobbigt är beredda att fejsa det som behövs och ta tag i det som de vet att de borde göra men som de av någon anledning inte gör. Och på vägen förstå mer om den anledningen. 

En spark i rumpan har ingen dött av 😉 

Lusten till livet kommer inte utifrån. Den kommer fram inifrån genom rensning av de inre rummen, identifiering av det som sitter i vägen och grundorsaken (vad det egentligen handlar om), neutralisering av alla känslor och tankar som inte tjänar personens bästa, och istället lyfta fram själens intention med livet kompletterat av ett högre syfte. Det hjälper också att släppa taget om all form av skuld. Det kan göras genom nödvändiga samtal, möten och ett inre arbete där du själv tar beslut om att göra dig fri.

Det kan låta enkelt när jag skriver om det i denna form men jag ser det som en process över tid. En vilja att förstå att det är just livet, som det är, som skapar möjligheterna till självkännedom och själkännedom, och att det arbetet aldrig tar slut. Att vi inte ska sträva efter att bli "färdiga" utan låta det som sker visa oss vad som är nästa steg, nästa lager av det vi behöver för att leva livet här så som vi har tänkt, innerst inne.

När jag förstår vem jag är, vad jag går och står för, vad jag vill, inifrån själen och ut, går jag till handling med det som behövs på ett sätt som går hand i hand med mitt livsuppdrag.

Allt som är finns av en anledning. 

Allt som är finns med ett syfte.

Allt som är finns för att du ska förstå mer om dig själv.

Allt som är finns för att tjäna dig, ditt personliga växande, ditt högre syfte, även när det inte känns så.


Tips till dig som upplever att du sitter fast

(är begränsad (av situationer, relationer, händelser, känslor och tankar) - att något "sitter i vägen".)

Läs varje mening högt för dig själv två gånger. Stanna upp i dig själv efter varje gång och låt orden sjunka in.

  • Allt är energi och energin i det jag står i just nu går att påverka och förändra.
  • Jag kan förändra min situation genom hur jag förhåller mig till den.
  • Livet har gett mig en uppgift att lösa och möjligheten att lära känna mig själv ännu lite mer.
  • Jag välkomnar denna situation med acceptans, tillåtelse och öppenhet eftersom den vill mig väl.
  • Allt handlar om relationen mellan mig och mig.
  • Jag öppnar mig för ta emot lösningen, förstå vad det handlar om egentligen och se vad jag behöver göra.

Nu när du har läst meningarna ovan och höjer blicken - har det hänt något i dig? Om inte så börja från mening ett och gör om proceduren tills du upplever att ditt perspektiv förändrats. 

Att förändra sitt förhållningssätt till det du själv och livet utmanar dig med är första steget mot en lösning, till självinsikt och drivkraft. Oftast går vi inte till pudelns kärna utan vi hakar upp oss på det som vi så att säga ser med blotta ögat, det vi irriterar oss på, känslor och tankar som surrar och drar ner oss, det som gör ont, förvirringen, frustrationen och det som händer utanför oss. När den livsviktiga kunskapen finns djupare än så. Vad handlar det om, egentligen?

Om och när du förankrat dig i ditt livsuppdrag, i varför och hur du vill leva ditt liv, så kommer lusten till livet inifrån och din förmåga att hantera det som händer få en ny dimension.

All kärlek & respekt

Lever du det liv du vill leva?

Jag tänker att du har en inre längtan efter något mer. Att hitta balans inifrån den du är, innerst inne. Att göra skillnad. Att förverkliga det där du går och tänker på. Du vill ha hjälp att förstå mer om din djupaste drivkraft, ditt inre ledarskap, vad och hur du kan göra för din riktning framåt. Du är nyfiken på vad som håller dig tillbaka, vad du kan släppa taget om och vad du ska fokusera på för att växa i dig själv. Vardagen, måstena, livet, din sysselsättning och du som människa fungerar bättre förankrat i djupare mål och mening. Ditt varför.

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.