Vad ska jag har för visioner, planer och mål i detta nu?
Andas med magen. Andas in nuet och det som är. Kan inte, vill inte göra någonting annat. Ingen annan tanke än "Just nu är det som det är" för mig in i det rum i mig själv där jag finner ro. Acceptans, tillåtelser och förmåga att släppa taget om det jag inte kan förändra. Och om känslor. 

Känslomässigt skakad men inte störd
Jag känner ditten och datten, jag drunknar i känslor, jag sätter mig över känslor, jag hatar vissa känslor för att de rörts upp. Men jag vill inte VARA mina känslor. Som Energiolog har jag jobbat mycket med att identifiera och neutralisera grundorsaken (vad det egentligen handlar om) till känslomässiga blockeringar, hos mig själv och mina klienter. För dom är just blockeringar när dom hindrar mig från att fungera som bäst. När dom hoppar upp och "klappar till mig", får mig att tänka och säga saker som jag inte vill manifestera i mitt liv. Sånt som bara genererar negativ energi och förstör det jag egentligen vill fylla mig själv och min tillvaro med. Gammal skåpmat rörs upp i grytan fylld av minnen från förr. Det är så det gör. Det som händer i detta nu. Rädslor, förtvivlan, övergivenhet, svek, ensamhet och frustration är var och en för sig små viskningar men tillsammans tar de ton som ett dundrande hett åskväder. 

Planerna har omkullkastats och jag är vansinnigt förbannad! - Eller är det meningen att jag ska välja en annan väg?

Vad göra åt alla dessa känslor?
I vår kärna finns ett neutralt lugn i vilket vi alla mår bra av att förankra oss. Där reagerar vi inte. Vi går inte i affekt utan håller oss neutrala och balanserade, även när livet händer. 

Jo. Det är sant. Till och med jag tvivlar ibland. Det är helt naturligt. Som min kära mentor sa till mig; "Det är ingen som förväntar sig att du ska vara i balans hela tiden i det här". Det var skönt. Klart att känslor måste få finnas när vi prövas och utmanas. Jag kan vara riktigt urförbannad på det livet serverar emellanåt....! Tills jag kommer ihåg att den energin kan användas till annat, mer konstruktiva och effektfulla val, än att tro på orättvisa.

"Din tro på orättvisa är ett tecken på din okunskap"
Läste dessa ord någonstans för länge sen och de har följt mig sen dess. De hjälper mig att hitta in i mig själv när jag upptäcker att jag dragit på mig en gammal sliten offerkofta och tycker synd om mig själv. De påminner mig om att jag alltid har ett val, ett ansvar och en möjlighet att se vad det är som egentligen händer i varje situation som utmanar och prövar mig.

Okej. Så här är det.

Om och när du prövas i livssituationer, händelser och eller relationer, kommer här några frågor från mig till dig. Låt dom sjunka in. Omslut dom med kärlek. Ta emot det som dyker upp, även om det är svårt. Egot vill slåss för sin sak. Men egot är den del av dig som för dig längre ifrån din kärna än vad du mår bra av.

Ja. Jag vet. Det är tufft att se igenom, sätta sig över och vara större än så. När situationen utmanar på djupet. Men du. Det är värt det. Det är värt det för DIN skull. Din framtid. Din kärlek till livet och din fortsatta utveckling. Om du gör jobbet nu så slipper du göra om det igen.... och igen.... och igen. 

Jag är med dig. Jag tror på din kraft. Livskraft, Din energi. Den du äger och har inom dig. Annars skulle du inte stå i detta nu. 

Nu kör vi!

  • Vad kan du välja för tanke om det som sker? Vem vill du vara i detta? Hur vill du se tillbaka på detta som händer nu den dagen du är ur det? Hur agerar du då i det som händer nu?
  • Hur kom du hit? På vilket sätt har du bidragit till att du befinner dig där du gör? Var kommer dina känslomässiga reaktioner ifrån? Är de rena och mogna eller små och omogna, rimliga eller irrationella? Vad behöver du läka i dig själv för att bättre hantera det som sker i detta nu?
  • Vad tänker du om det som händer? Vad säger du? Är det överensstämmande med den energi du vill fylla ditt liv med? Kan du ta tillfället i akt och sända ut det du vill vara med och bidra med, som helar?
  • Vad vill kärleken (den till livet, den medmänskliga och universella) att du ska upptäcka och lära dig om dig själv i denna situation? Om det finns en mening med det som sker, vad kan den vara? (kanske inser du den först när allt är över, men det kan vara värt att tänka tanken mitt i skiten)

Tänk om det är så att denna prövning vill hjälpa dig att släppa taget om det inom dig som hindrar dig från att vara och leva ditt bästa jag..............

Läs ovanstående mening en gång till. Och en gång till.

  • Andas. 
  • Acceptera det du står i.
  • Tillåt det som är.
  • Släpp taget om kontroll och all kamp, allt kämpande. 
  • Landa. 

Fyll huvudet, kroppen och dina känslor med den medvetet valda meningen: Just nu är det som det är.

En dag kommer du att titta tillbaka på det som sker nu och vara stolt över dig själv.

All min kärlek & respekt