Jag har jobbat med människor i förändring, utveckling och personligt växande i snart 20 år. Till hösten är det 18 år sen jag själv gasade rakt in i väggen med panikångest och en overklighetskänsla kantad av djup existentiell kris. Jag brukar säga att jag levde i skuggan av mig själv och min egentliga kapacitet. När jag fick förklaringen på VARFÖR började det riktiga och ibland mycket tuffa jobbet att skala av det som inte var mitt att bära, självbilder som inte var jag, in till min kärna, och den jag vill vara, och redan var i grund och botten.

Då kan man ju tänka att den som arbetat så länge med sig själv och andra skulle vara förskonad från livskriser eller hantera när livet händer med vänsternäven och stå i full balans. Men så är det ju inte. Det funkar inte så. Om vi aldrig blir tilltufsade och utmanade slutar vi växa. Och JÄKLAR vad universum tycker att det är dags för mig att utmanas, prövas och utvecklas.

Du får ha överseende med att mina blogginlägg just nu handlar mest om min personliga resa - Att skriva är ett sätt för mig att bearbeta och komma till insikt. För jag är långt ifrån någon "färdig" människa. Mycket visdom har jag, det ska erkännas 😉 Men när livet drar undan mattan för fötterna blir även jag liten på jorden och kan falla offer för omständigheter, händelser och svårigheter.

Att vara människa, med allt vad det innebär, är att vara mänsklig.

Grundorsaken till min livskris för 20 år sen kan sammanfattas med två ord: svek och övergrepp. Två mycket djupa och breda livserfarenheter som när jag öppnade för hur jag präglats av dem, vilka emotionella och mentala obalanser jag burit på i min kropp under så många år, gav mig nycklarna till ett helt nytt liv. Jag sadlade om. Liv.

Det finns ett "före" och ett "efter". Ett tidigare liv i det här livet och det jag lever nu. Det är ganska häftigt att ha den erfarenheten och jag kan idag säga att jag är stolt över det arbete jag lagt ner för att bygga mig själv från grunden, fejsa det jag har behövt fejsa, skala av det som stått i vägen för min egentliga kapacitet och om och om igen ta tjuren vid hornen för att göra, leva, genomföra, andas och utföra det jag är här för - som mig själv, den jag är, innerst inne.

Jag är tuff, stark, varm, sensitiv, inkännande och intuitiv. Jag är å ena sidan en ängel, å andra sidan en lejoninna. Kanske är det därför som jag fick till mig namnet Aryel som betyder "Guds Lejon" när jag sadlade om liv och klev in i min egentliga identitet. Jag kan slås till marken och resa mig igen. Det har jag bevisat för mig själv ett antal gånger sedan 1999.

Livet innehåller ups and downs, förändring, händelser, relationer och situationer som hjälper oss att växa. Det är i utmaningarna vi har möjlighet att växa. Hur jävligt och omöjligt det än kan kännas när vi står mitt i det.

Att resa sig och sätta sig över egots begär, vilja och kraft kräver övning. Det är först när vi skapar distans och är oberoende, neutrala och fria som vi kan agera inifrån själen i kärlekens tjänst. För oss själva och andra.

En dag ska jag berätta om det. Inte nu. Förmodligen inte imorgon. En annan dag. Hur jag gjorde, tänkte och valde i en svår situation som var min att möta, bära och hantera. Medveten om syftet, sambanden mellan orsak och verkan, livsuppdraget och med hjälp av det sunda förnuftet kan vi förflytta det som behöver förflyttas. När det väl gäller. ♥

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.