Naturen är mitt behandlingsrum

Posted on Posted in Personlig utveckling

När du läser det här vandrar jag i bergen som ramar in Nerja på den Spanska solkusten. Vandringen kom in i mitt liv på allvar för ett år sen och minst varje helg sen dess har vi vandrat, maken och jag, och utforskat skogar, stränder och naturen runt Ystad och på Österlen. Nu, just nu, har vi lite kombinerad semester med vandring med vidareutveckling med jobb. 

Att ta med klienter ut i naturen är inget nytt fenomen för mig. Jag har haft energipromenader på agendan i flera år, och ibland har jag haft med mig klienter fysiskt, ibland på distans och återkoppling via social media.

När hjärnan får luft får tankarna vingar

Det händer något med energin i oss när vi vistas i naturen. Jag föredrar att gå i skogen då vi får naturlig hjälp av träden att rena, balansera och jorda oss. Tidigt på min väg genom djupgående personligt växande började jag inse att en promenad är som naturens egna lyckopiller. 

Dessutom blir kroppen så glad och tacksam när vi rör på oss. Även om vi kan vistas en hel del i huvudet under samtal om dig och ditt liv, din energi, din själs tanke och idé med din vandring på jorden så öppnar den fysiska aktiviteten och andningen vår förmåga att hämta svar och insikter från inifrån djupet av oss själva.

One thought on “Naturen är mitt behandlingsrum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 5 =