Mitt råd

Posted on Posted in Personlig utveckling

Mitt råd

Det här begreppet närmar jag mig ur två olika perspektiv där jag låter det stå för två helt olika saker, men det är likväl två av mina råd.

Råd som i Rådgivare

Omge dig av människor med högre energi än du själv om du vill växa, utmanas och utvecklas. 

Att ständigt gå runt med lägre energi i din närmaste omgivning gör att du "dras ner" från den frekvens du är ämnad att vara på. Lågenergi kan till exempel vara gnäll och trångsynthet. Sånt där som egentligen inte gynnar människans grundläggande behov av att gå framåt. 

När det kommer till just rådgivare är det oerhört viktigt att du anlitar rätt person för rätt sak. Och att du inte blandar in för många personer kring samma sakfråga. Läste en bra uppmaning till företagare och hjälpen som behövs vid planläggandet och genomförandet av olika strategier; välj olika mentorer till olika strategier. En och samma mentor sitter förmodligen inte med erfarenhet av allt.

Omge dig av människor som vill dig väl, som tar fram det bästa ur dig. Det betyder inte att de alltid stryker dig medhårs. Tvärtom. Det är bara bra om någon eller några av dem vågar vara obekväma och ställa krav när du behöver det. Var modig att välkomna människor in i ditt liv som har förmågan att sätta fingret på det där som du själv undviker för att det är "jobbigt." 

Med det ordet. "Jobbigt". Kommer jag osökt in på nästa del av mitt råd.


Råd som i mitt tips till dig

Ha roligt under tiden du jobbar med din personliga utveckling, så blir det lättare att hantera det "jobbiga".

Självdistans bottnar i självinsikt. Att du omfamnat dig själv, dina bra och mindre bra sidor, egenskaper du vill förändra och egenskaper du vill förstärka. Vad bra att du hittat det där som fortfarande hindrar dig från att vara den du är ämnad att vara fullt ut! Då har du ju möjlighet att fortsätta växa!

Skrattet är en kraftfull healingmetod. När det bubblar upp ur din innersta kärna av tacksamhet för att du är lite "egen", för att du har dina saker att jobba med, för att du är du, för att du är unik och en komplett människa precis som du är. Du har allt du behöver inom dig, även när det inte känns eller upplevs så. Det bara väntar på att få komma fram när du är redo för det. Tajming är själen bra på. 😉 

Med en glimt i ögat, lite jävlar anamma och en och annan dans när du går gatan fram genom ditt liv kommer du att hantera det du behöver galant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + fem =