Man måste bara får vara lite galen ibland

Posted on Posted in Livsuppdrag, Personlig utveckling

Självdistans är viktigt när man jobbar med sig själv på djupet. Skrattet är förlösande och sätter sprätt på den energi vi behöver för att lösa upp de svåraste bland inre knutar. Att ge sig själv ett riktigt gott skratt om dagen kan vara livsomvälvande på lång sikt. 

Seriöst tokrolig

Går det att vara det utan att tappa ans(iktet)eendet? Själklart! Att driva med sig själv får aldrig ersätta att ta sig själv på allvar. Att kunna skratta åt sig själv, och sina knasiga beteenden (såna där som man länge dragits med men inte velat erkänna förrän man blir tvungen, du vet) kräver en tids läkning och självrespekt. Att förstå grundorsakerna till sina beteenden kan hjälpa en med det. 

Se sanningen och säg som det är

Det ger en lättnad och frihetskänsla utöver det vanliga att få lätta sitt hjärta, fejsa det som ändå är där, inför sig själv. Då  kan skrattet få rum att gurgla upp som uppfriskande självdistans och stärka förmågan att bjuda på sig själv. Hela vägen inifrån och ut.

Jag är den jag är!

Så är det för oss alla. Och om vi inser vad det innebär att skilja på sak och person - att våra beteenden, bra som dåliga, inte har ett skit med vårt värde som människa att göra - är vi fria att förändra det vi vill, skratta åt eländet och ta tjuren vid hornen när det behövs.

Vi är människor. Värda att skratta åt. Värda att älska. Värda att vårda och ta vara på. Med hull och hår - allt det som är vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =