Konsten att hitta rätt i dig själv

Posted on Posted in Energiologi

Du kanske sitter där och känner dig hängläpp eller på annat sätt allmänt i obalans. Energinivån är i höjd med fotknölarna och du vet inte riktigt vad det är du behöver för att fylla på. Ibland söker du med ljus och lykta. Ibland skiter du i vilket. Det är som att du drabbats av någon osynlig åkomma.

Du kan vara lugn. Den här ”åkomman” ingår i jobbet som människa. Du har dragit på dig en massa saker med åren som förr eller senare samlar ihop sig till ett symptom. Den där osynliga obalansen kan med tiden bli till en tydlig smärta i fysiska kroppen. Huvudvärk. Ont i magen. Ryggen. Lederna. Eller så syns det i beteenden; i rädsla för att inte lyckas låter du bli att göra det du egentligen vill. Eller så vet du inte vad du vill. Som om den inre synen är blockerad.

Det är precis vad det handlar om. Blockerad energi.

Människans system med tankar och känslor, kropp och beteenden är i sin grund konstruerad för att må bra. Ett system alltigenom fyllt med energi (tankar, känslor, drivkraft, vilja, fantasi, kreativitet, drömmar, målmedvetenhet, livskraft m.m.) som förser oss med det vi behöver, inifrån och ut, för att fungera och vara i vår fulla kraft. Men när energin har blockerats får vi inte det vi behöver, av oss själva.

Vi söker då enklast utanför oss själva. En del dövar smärtan med droger och självdestruktiva beteenden. En del livnär sig på bekräftelse och missbrukar relationer. Symptomen ser olika ut för olika individer.

Det vi har gemensamt är att det vi behöver finns inom oss.

Svaren. Och energin. Lösningen finns i att undersöka den bakomliggande grundorsaken. Vad i dig är det som gör att energin är blockerad och att du mår som du mår, fungerar som du gör – dysfunktionellt då du inte har tillgång till din egentliga kapacitet?

Obearbetade händelser i livet som satt sig i det känslomässiga och mentala minnet kan när som helst spela oss ett spratt och ställa till det. När bägaren är full kan det räcka med en skitsak för att den ska rinna över. En händelse, en relation, en livssituation, till och med en annan människas beteende här och nu kan trigga igång oläkta minnen och göra oss påminda om att vi behöver ta hand om vårt inre. Vi behöver läka och förankras inifrån vår egen kärna och ut.

Så egentligen är den en gåva.

Den där hängläppen. Smärtan. Obalansen är egentligen en viktig nyckel till självkännedom. Det är viktigt att du tar reda på varför du mår och fungerar som du gör. Ur det kan du få information som är avgörande för din framtid och för att du ska kunna släppa det gamla och göra plats för det nya.

Det nya är friskt inifrån kärnan och själen i dig.

Uppfriskande energi kan stiga upp inifrån dig när blockeringarna har lösts upp och du kan se klarare på vad det är du behöver ta tag i för att fortsätta leva ett liv, bete dig och omge dig av det som återspeglar det som är du. Det som innerst inne är ditt livsuppdrag.

Boka Mötestid med mig när du behöver hjälp på vägen.

Så från hängläppen vidare in genom dig själv till uppklarnande lättnad och erhållandet av karta och kompass som anger riktningen i det själen har tänkt sig med din vandring på jorden.  – Så hittar du rätt i dig själv.


Recept ur livets goda skafferi – Tips på vägen

Prenumerera på bloggen och skicka mig ett meddelande via kontaktformuläret märkt med ”Ja tack” så får du mina personliga tips på hur du kan generera mer energi i dig själv och livet.

3 thoughts on “Konsten att hitta rätt i dig själv

  1. Vilken fin bild på dig o så bra skrivet! Kan du svara på varför man drabbas av en jobbig förkylning när man ansträngt sig för att må så bra som möjligt för man verkligen inte har tid för att vara sjuk :/
    Vill ha min energi tillbaka, den är så efterlängtad 🙂
    Kram o ha en bra lördag!

    1. Tack Anna! 🙂
      Jag tänker att en förkylning oftast är en utrensning kopplat till att man gjort något bra för sig själv. Utrensningen är som att släppa taget om något gammalt. Konsten är att hjälpa kroppen släppa taget om det som ska ut. Bästa tankeknepet är att behandla förkylningen som en vän och inte en fiende. Ju mer du stretar emot kan den ställa sig i vägen för det du vill. Ansträngning är bra så länge den inte går över i kamp. Jobba MED dig själv. Fyll dina tankar om förkylningen med tacksamhet (den är ju där av en anledning) så ger du den möjlighet att ”göra jobbet” och släppa taget om dig snabbare. Energin kommer när den ska. Du har den inom dig. Alltid. Stor kram! / Aryel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 14 =