...desto klokare blir jag

Vår visdom och egentliga kraft visar sig med den takt som vi utsätts för utmaningar och utvecklas. Det är inte alltid lätt att tänka "just nu växer jag som mest!" när man står i prövningar upp till knäna, det kan jag skriva under på. Men om vi klarar av att skapa oss en plats inombords där vi kan ta distans, titta på oss själva och vår situation lite grann från ovan, har vi en god chans att förlika oss med det som är här och nu. Även när det är svårt, tufft och motigt.

På ett sätt är jag glad att jag inte hade kännedom om de förmågor och den kraft jag har idag, då från början. Jag tror inte jag hade fixat att bära kunskapen om det och ändå fungera eftersom jag inte var mogen ansvaret och möjligheterna. Med mognad kommer vishet och med vishet kommer förmågan att låta sig själv utvecklas i den takt som är naturlig.

För mig är det genomgående viktigt att greppa och tro på att det finns en mening, ett syfte, med det som sker. Jag tror inte på "olyckor" eller slumpen eller otur. Lika lite som jag tror på "tur". För mig finns det ett mönster, en röd tråd, ett samband mellan orsak och verkan, som gör att vi befinner oss där vi gör, att vi utsätts för det prövningar vi gör - en plan på ett högre plan. Inte alltid lätt att förstå och acceptera i den direkta och tuffa verkligheten. Men i detta vårt hörn av världen fortsätter jag jobba för att människan har möjlighet att upptäcka sin egen vandring på jorden med öppna ögon och sinnen, sunt förnuft och ett öga för själens val och plan med livet.

Jag tror på människans inneboende kraft. Och att alla vi har en möjlighet att påverka livet på jorden i mycket större omfattning än vad vi egentligen kan förstå. 

Jag tittar på människor som gör skillnad för sig själva, de sina och för sina medmänniskor. Människor som arbetar med människor. Som bygger broar, fixar platser för människor, familjer, barn och ungdomar att vara, mötas och landa på. Som arbetar för att förebygga utanförskap. Som åker land och rike runt för att dela med sig av sin oerhört viktiga människosyn och kunskap. Dessa människor blir våra förebilder, såna vi ser upp till och som hos vissa väcker en ouppnåelig dröm om att själva göra skillnad. Men den ÄR inte ouppnåelig. Det handlar bara om att var och en ska hitta sitt sätt att göra skillnad på. En del är ämnade att stå på barrikaderna, andra är som gjorda för att stå på scen, i strålkastarljuset och bära titeln "Kändis", medan ännu fler andra är som bäst när de får jobba i tystnad, bakom kulisserna, bland rötterna och maskrosorna som aldrig sluta växa hur mycket vi än försöker utrota dem. 

Alla behövs.

Jag tror på din möjlighet att göra skillnad på DITT sätt. Du är en liten del av ett mycket större nät av energi - människor, själar, känslor, tankar, handlingar, beteenden, fysiska kroppar, företagare, stjärnor, vanligt folk, män, kvinnor, ledare, människoarbetare, ansikten utåt, säljare, tjänstemän, arbetare, arbetslösa, arbetssökande, föräldrar, chefer, medarbetare, egna företagare, nätverkare - som alla kan vara med och bidra. 

Börja inifrån dig själv. 

Låt själen komma till tals. Varför är du här, egentligen? Vad är din djupaste existentiella drivkraft? Vad bär du på som hindrar dig från att komma till din rätt och kanske komma på vad som är din grej? Kan vi hjälpas åt att rensa och sortera så att du kan upptäcka mer av dig själv så hjälper jag dig gärna med det. Men det viktiga är att du hittar ditt sätt, din plan, din takt och omfattning. 

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.