I absolut stillhet – Egotid.

Posted on Posted in Livsuppdrag, Personlig utveckling

Sitter vid köksbordet och njuter av en stilla kopp kaffe. Maken och hunden har gett sig av för dagen. Plötsligt lägger jag märke till väggklockans slag sådär så att de fortplantar sig in genom mitt pulserande hjärta och gör rum för en påtaglig närvaro. 

Tankarna fortsätter att flöda men jag bara är. Reflekterar över hur viktigt det är med de här stunderna av medveten närvaro i sig själv och i rummet för stunden. Betraktar vår "konst-vägg" som vi börjat fylla med glada målningar som kommer vår väg. Trivs här. I rummet där jag är.

Ja, det blir nästan lite poetiskt konstaterar jag och skrattar för mig själv. Inombords. Annars kan ju någon (granne?) tro att jag fått fnatt. Om jag skulle sitta här och skratta högt för mig själv så att det hörs genom hyreshusets rätt så tunna väggar. 😀

Medan livet rusar på

Glömmer många att lyssna in sig själv, att ta det där som är viktigt på allvar, att lyssna till kroppens signaler, att sätta sig ner och invänta sig själv. Och sin själ.

Det är så mycket annat som drar i oss. Som gör att vi lätt lämnar vår kärna, om vi ens varit där någon gång alls. Det är som att det här med att ta hand om sig själv, ta ansvar för sin egen utveckling och sitt mående, skulle göra oss ineffektiva eller egocentriska. Allt annat går först.... sen... "sen ska jag ta mig tid för mig själv".

Medan det i själva verket är tvärtom. Att det är när vi är förankrade i kärnan som vi får den energi vi behöver, orkar mer, hanterar vårt mående och fungerar bättre. När vi skalar av sånt som sitter i vägen för vår egen kraft och ger oss möjlighet att släppa fram det där som ÄR viktigt. 

Det är inte bara viktigt för dig att du ger dig själv det du egentligen behöver. Det är viktigt för dina människor på jorden. Din familj. Din arbetsgivare. Dina medarbetare. Ditt företag. Dina barn. 

Du är viktig.

Det kan ta en stund. Det där avskalningsarbetet. Att få fram kärnan i dig och greppa själens tanke och idé med livet. Det du är här för. Din grundenergi som du är ämnad att investera i fritt vald sysselsättning för att du ska känna mål och mening på djupet. Må bra. Fungera som bäst. Och ha ork, energi, livslust och livskvalitet som en själklar del av vardagen. 

Det kan ta en stund. Men bara ett ögonblick i det stora hela. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =