Plötsligt var hon där.

Tillbaka i rummet. I en outhärdlig smärta. Silhuetter runtomkring som försökte lugna. Med ömsom lugna, ömsom frustrerade och förbannade röster. Hon var där för att ta emot liv men lämnade sin kropp. Såg sig som från ovan. Ansiktet förvridet. Blod. Svett. Och tårar.

Så kom hon till världen. För ett ögonblick landade hon på hennes mage. Men hon var inte där. 

Ta bort!

Skrek hon i chock.

Just nu i denna stund. 

Här och nu såg hon hur mötet som var ämnat att ske inte skedde då. Nu. Här och nu. Flera år senare. Såg hon på barnet med nya ögon, ny närvaro. Utan förvarning på en tiondels sekund fylldes hela universum av hennes hisnande andetag.

Mötet som skulle ha skett då tycktes ske här och nu. Hon expanderade och föll ihop i en hög av känslor, insikter och kärlek. Hon såg sitt barns själ med sin själs ögon. De var ett och de var två på en och samma gång. Det var bara de två i hela universum just i denna stund. I samma sekund som hon mötte sitt barn, på riktigt, fick hon kontakt inåt i sig själv och med sin själ. 

Nu visste hon vad som var hennes uppdrag.

Hennes livsuppdrag. Hennes jobb. Hennes kall och arbetet som följde med det var inget hon längre kunde gömma sig för. Hon kanske inte hade (in)sett det förut men nu stod det glasklart framför hennes ögon. Med den inre synen blickade hon utåt på det mödosamma arbete som låg framför henne. Bladet var tomt. Det som hon skulle ha fyllt med instinktiva krafter gapade fortfarande tomt. 

Hon var inte längre rädd för tomheten. Den gav henne möjligheten att fylla med det som var hennes, inifrån och ut. Hennes väg. Hennes val. Hennes naturliga och rätta sätt att utföra sitt uppdrag på. Hon gav sig på det livsviktiga ledarskapet i att bli mamma. På sitt sätt.

Hennes första andetag - En kärleksrelation mellan själen och människan är ett pågående projekt.
När och om det blir klart vet jag inte än. / Aryel


 

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 12 andra, prenumerera du med.