Energi till alla mammor!

Posted on Posted in Livsuppdrag, Personlig utveckling

Fyll på med Mamma-energi!

♥ En energi som andas omtanke, värme och kärlek. Och även gränser, tydlighet och lyhördhet. Tuff kärlek när situationen kräver det. Någon som finns där, oavsett. Någon som älskar dig villkorslöst. Någon som tar över och bär dig när du behöver. Någon som står vid din sida och går bredvid i mot- och medgång. Någon som är genuint intresserad av hur du har det. Någon som ger dig rätten till dina känslor och tankar. Någon som öppnar rum för dig att vara och växa i den du är. Någon som ser, hör, berör och betraktar. Någon som håller din hand när du prövas. Någon som tror på dig. Någon som vet att du kan. Som vet att du är bäst som du är. Någon som vet att du har kraften. Någon som peppar, kramar, stryker över håret, lyssnar, är hemma i sig själv, vet vem hon är och vad hon står för. ♥ 

Moderskap som livsuppdrag

Jag ser uppgiften som mamma som den viktigaste i en kvinnas livsuppdrag. "Mamma-jobbet" är och förblir det du ska ta på största allvar för dina barns skull - men även för dig själv! Du, som människa och kvinna; verksam, vilande, vettig, "svettig" (?) 😉  med kärlek, värme, hjärta och hjärna, alltigenom mottagande och givande, där för dina barns känslor och tankar, där för dig själv för att ha energi att vara din barns bästa mamma, förebild och livsrådgivare, är fundamentalt viktig för dina barns emotionella och mentala grund som de ska stå på resten av livet! (OBS. Pappan och mannen spelar lika stor roll, men just nu vill jag lägga all energi på modern!)

Och nu kanske du, precis som jag, sitter där som en mogen kvinna mitt i livet med vuxna och utflugna barn och frågar dig; Var var jag i mig själv och livet när barnen var små? Har de fått mitt bästa? Har de den grund som de förtjänar? 

Mitt svar är; Ja, utifrån de förutsättningar och möjligheter du och jag hade då älskade vi och gav våra barn vårt bästa. Min kur nu är att DET ÄR ALDRIG FÖR SENT.

Häng av dig ditt eventuella skuld-ok och kom in i matchen! 😉 Det du gör för och med dig själv idag tjänar alltid dina människor på jorden på. Också. Även om de så befinner sig på andra sidan jordklotet så är vi alla energi och påverkar varandra på ett omedvetet och djupt plan, och kraftfullt sätt. Din energi fortplantar sig som ringar på vattnet och ger av det som är du och det som växer, frodas och berikas i dig!

Vänta inte med att ta hand om dig själv!

Ingen tjänar på att du "offrar" dig, din tid och energi för att finnas där för andra om du inte i första hand finns där för dig själv. Åk iväg. Ta egentid. Egna dagar. Träna. Umgås med vänner. Fyll på. Aktivera dig. Skratta. Njut, om så bara för dig själv! Är du ensam - bjud hem folk / familjen! Är du stressad - ta tid att varva ner och hitta rätt i dig själv. Känner du dig liten och rädd, gnällig eller hängläpp - ge kärlek till ditt inre barn. Har du ont - ta reda på grundorsaken och vad du kan göra för att lindra och läka. Är du vilsen - sök vägledning. 

Det du gör med och för dig själv gör du för andra! Barn gör som vi gör, inte som vi säger.

Om du vill så kan ditt moderskap bli den största och viktigaste nyckeln till självförverkligande, personligt växande och existentiell drivkraft. Här kommer min "huskur" i tre viktiga steg för det:

Grundfråga: Vad vill du skicka med dina barn i livet?

- Ta fram 3-5 ledord som är viktiga för dig att ge vidare. För att hantera livet. För att må gott. För att utvecklas.

Observera. Ledord som vi tolkar på ett medvetet intellektuellt plan utifrån "det vet ju alla vad det betyder" behöver en djupgående reflektion för att genomsyra tanke, känsla och handling på ett effektivt och bestående sätt.

- Sätt dig ner, gärna på en stubbe i skogen eller på en plats vid havet, och "andas in" ett av dessa dina ledord i taget. Vad betyder de för dig? Hur känns de? Vilken roll spelar de i ditt egna liv? Hur LEVER du dem? Andas in orden, andas ut de tankar och känslor som kommer upp först. Andas in ordet igen. Fortsätt så tills du vet vad DU menar med varje ord.

Observera att denna övning kan ta en stund. Flera stunder. Låt det ta den tid det tar. Jag lovar dig att du kommer att känna i ryggmärgen när du har svaren. Svar som du inte behöver berätta eller förklara för någon annan. Ledord som i sig är energi som blivit ett med dig som är upp till dig att använda på ditt sätt. Om du tycker att det blir övermäktigt så välj ett ord att börja med.

- Gå till handling. När du vet, känner och upplever i hela dig vad dina ledord betyder kan du nu titta på vad det innebär i praktisk handling. Vad behöver du ta tag i, reda ut, rensa, balansera, fylla på med eller på annat sätt GÖRA för att integrera innebörden av dina ledord i din vardag? 

Observera. Det är med integrerande i DITT LIV som du "går före", förankrar din värdegrund och din vision. Genom att du gör det du går och står för ger du större genomslagskraft till dina budskap. 

Du är viktig. Din själs tanke och idé med livet är livsviktig. Inte bara för dig. Men börja alltid med dig själv!

Huskurstanterna kokar ihop kurser för hela dig!

Huskurstanternas workshop den 9/9 2017 kommer jag bland annat göra en sån här övning, praktiskt på plats med fokus på hur vi generar, fyller på, hushåller och behåller vår energi och existentiella drivkraft. Vill du veta mer om denna möjlighet som omfattar flera verktyg och huskurer för inspiration och motivation att ta hand om dig själv är du välkommen att titta in på eventet här >

Förädla ditt moderskap som det finaste du kan ge dig själv och dina människor på jorden.

 

 

Fyll på med tokroliga stunder med dina människor på jorden!

Denna bjuder vi på!

Stunder att minnas!

Agenter med rätt att skratta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 3 =