För det spelar ingen roll.

Att jag använde musik till metaforerna för livet, kastade av mig mina skor, gick i takt för att sen brista ut i full dans och följa upp med ovanstående ord togs emot med blandade uttryck. Föreläste för ett affärsnätverk om inre ledarskap och hade under minglet före lovat två av dem att tipsa om någon form av "universalnyckel" till balans och energi. Och det är just orden ovan som för stå för den. 

Vi oroar så många gånger i onödan. Ältar saker. Vänder och vrider. Stressar upp oss, skapar dåligt självförtroende, mår dåligt över det, slår på oss själva, sågar oss vid fotknölarna och tror att vi aldrig är bra nog. När det egentligen kan vara så mycket lättare.

Att släppa ner axlarna, identifiera, acceptera, ta in och uttrycka allt det som är du.

För... till syven och sist; vad spelar det för roll om 100 år att du då och då misslyckas, gör bort dig, trampar i klaveret.... Och vad spelar det för roll hur många gånger du lyckas, når framgång, får beröm och bekräftelse på att du är bra nog, eller till och med fantastisk? Detta förhållningssätt ska användas för att skapa distans till det som stressar dig. Inte för att du ska slippa ansvaret och konsekvenserna. 😉

Oberoende centrerar dig och ger dig mer tillgång till din egentliga kapacitet.

Vi kan gå i takt genom livet, tekniskt rätt och med alla rörelser på plats. Eller så kan vi dansa rôva av oss och ta kraften hela vägen inifrån själen och ut så att energin exploderar ut i hela rummet. Det universella rummet. Det är inte alla som är, eller känner igen sig i det, dansanta eller explosivt uttrycksfulla men jag ser ändå att många har så mycket mer kapacitet än de uttrycker eller ens vet att de har. Innerst inne.

Att bry sig om vad andra tycker är ju bussigt men inte särskilt befriande och tillåtande. Varje gång jag rör mig bland människor kan jag se det återhållsamma där många är rädda för att sticka ut, vara annorlunda, uttrycka sin sanning, stå upp för sig själva, säga ja och säga nej, sätta gränser och slå näven i bordet. 

För fasiken! Livet är här och nu och ditt att leva och leda på ditt sätt.

Så känner och tänker jag när jag föreläser om inre ledarskap för människor som i många fall håller tillbaka och hindrar sin egentliga kapacitet att komma fram. Vad är det som begränsar oss? Tankar och känslor som kapslats in. Självbilder som skapar fängelser. Förhållningssätt.

Tid var en faktor som kom fram under senaste föreläsningen. Ekorrhjulet. Alla "måsten". Att det är så många "roller" som ska fyllas och hinnas med. Så ska man hinna sova, äta och träna också! Okej. Jag har full respekt och förståelse för detta dilemma men är det inte också ett val vi gör - hur mycket vi ska ha i våra liv att hinna med? Är det så att vi behöver inventera, sortera och rensa, inte bara i våra inre rum utan även i det som vi omger oss av, det vi tar på oss, det vi försöker trycka in i våra redan så fullklottrade kalendrar? 

Vad är viktigast i ditt liv, just nu?

Prioritera. Skala av. Fokusera på det som är det viktigaste just nu oavsett om det är att vara mamma, pappa, ledare, träningsinstruktör, medarbetare eller visionär! Men det som alltid alltid ska komma först på näringslistan är du själv. UTAN DIG SÅ FINNS INTE DITT LIV.

Till alla mammor

(och till chefer och ledare där medarbetare ersätter ordet barn i följande stycke)

Dina barn vill inget hellre än att du ska må bra, vara lycklig, ge dem ditt bästa av din energi, närvaro och trygghet, och göra det du är här för (på jorden). Det kanske inte tillåter något självförverkligande i en form där barnen inte får plats just nu. Men om du tänker ett varv till. Det du gör nu - det du plöjer ner i arbetet för och med dina barn, genom att "gå före" som den förebild du helt naturligt är, så bidrar det varje sekund till ditt livsuppdrag. Barnen är inte något som är "i vägen" för det. Tvärtom. Du har valt barn. Barnen har valt dig, på ett själsligt plan, för att du är du. För att du kan visa dem livet. Så var i livet på det sätt som du vill visa dem. Lev din sanning. Lyssna inåt. Rensa bort det du inte absolut behöver och måste för att leverera det du innerst inne vill till dina barn. 

Du vet vad du behöver för att kunna leverera det du vill till dina barn och eller medarbetare

Energi. Mat. Sömn. Sex. Träning. En dos socialt umgänge. Sysselsättning. Något som stimulerar dig. Var observant på om du försöker vara till för någon annan som är vuxen nog att vara det själv. Tar det energi så är det inte rätt. Välj relationer där du kan ge energi och kärlek villkorslöst på ett sådant sätt att det ger dig energi. INGEN kan någonsin ta din energi utan att du tillåter det.

Du är skyldig dina barn och medarbetare att ta tid för dig själv

Tänk nu ett steg längre igen. - Vad vill du att dina barn och eller medarbetare ska göra med sig själva? Stressa? Ha dåligt samvete? Sprida sina pärlor för människor och uppdrag som inte ger något tillbaka? Eller är det så att du vill att de ska må gott, se om sina egna hus, känna tillit och trygghet, använda sin intuition, leva i kärlek och harmoni?

GÅ FÖRE. Genom att göra det själv. Det är okej att ta den tiden. Det är vad du förtjänar. Och vad dina barn och medarbetare behöver av dig. 

Åter till prestation, skuld och måsten.

När och om du fastnar i något som upptar dina sinnen på ett frustrerande sätt och hindrar dig från att se klart på din situation. Sätt dig på månen och dingla med benen med tanken "Det spelar ingen roll för det spelar ingen roll". Ditt liv är mellan dig och dig. Du har rätten, skyldigheten, möjligheten och friheten att göra vad du vill med det. Handen på hjärtat. Vad längtar du efter? Vad drömmer du om? Om du inte kan börja göra det du innerst inne vill nu, när ska du göra det då?

Hur mycket får det kosta att låta bli?

Med all kärlek och respekt

Till dig som behöver vägledning

När du vill ha någon som kan titta in i dig utifrån för att hjälpa dig hitta rätt och hem i dig själv, se dig själv lite från ovan och få råd om riktning framåt kan du boka en enskild konsultation med mig. Antingen ses vi i ett personligt möte eller så kan du anlita mig på distans.

 

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.