Att sprida sin skit till andra

Posted on Posted in Personlig utveckling

Låt oss säga att du har en dålig dag. Hur många människor hinner få ta del av den dåliga dagen, känslor som t.ex. ilska och irritation, innan du är tömd på det du vill få ur dig?

Är det okej?

Vem ger oss rätten att låta våra bägare rinna över och förse våra medmänniskor, oftast dem vi älskar högst, få skit för att vi mår skit? Det handlar inte bara om när vi projicerar våra känslor på andra (skyller vårt mående på någon annan) utan även när de får möta och ta del av t.ex. ett dåligt humör som vi bör hantera för oss själva.

Av respekt för dig själv och andra.

Kärlek är inte att förvänta sig att någon annan ska plåstra om dina sår eller bära dig genom de utmaningar du möter för att du har saker inom dig som ännu inte läkt. Kärlek är att ta ansvar för sitt eget mående, sin attityd och ge av sitt bästa till dem man älskar. Och till dem man älskar mindre. 😉

Tips för när du märker att du är i obalans och bägaren riskerar att rinna över:

Stanna upp.
Ta distans till det som pågår. (det kan ta en stund och det är värt det!)
Fråga dig själv vad din obalans, dina känslor och tankar egentligen handlar om.
Vad är det som rör?
Är du orolig för något? För vad i så fall?
Vad är det som stressar dig som egentligen inte har med någon annan än dig själv att göra?
Var kommer den stressen ifrån? – Vad är grundorsaken? Kan du göra någonting åt den?
Behöver du ta ett djupt andetag och sluta projicera dina känslor på någon annan?

Oftast kan vi med sunt förnuft, tid och energi, skala vår inre lök och klarlägga vad som är problemet, innerst inne. Eller så tar man hjälp med det. Ta reda på vad som stressar dig, lär känna dina otrygga punkter, så att du vet när och av vilka beteenden hos andra (och dig själv) de triggas igång. Och ta ansvar för dem.

Ta hand om byket själv.

Av KÄRLEK till dig själv, och andra. Läk det som ligger bakom din obalans. Om du märker att en obalans; rädsla, känsla, stress, oro, ilska, frustration; är återkommande är det läge att gå till botten med den. Det fina med den är att den bär på kunskap om dig själv. Den hjälper dig att förstå var du kommer ifrån, varför du fungerar som du gör, och hur du kan växa i dig själv. Men inte så länge du nöjer dig med att projicera den på andra.

I Energiologi är den grundläggande devisen ”Jag äger problemet”. Det kan då antingen tas emot med snörpta munnar eller med insikt i att det betyder att du har makten, du bestämmer, hur du ska må och fungera.

Det gör dig fri.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 16 =